VENOM: Metal Black

VENOM
Metal Black
Castle

Venomin tunnetuin kokoonpano Cronos (laulu ja basso), Mantas (kitarat) ja Abaddon (rummut) palasi vuonna 1997 hetkellisesti yhteen Cast In Stone -albumille, kunnes tiet jälleen erkanivat. Venom lieneekin yksi harvoista yhtyeistä, jonka riveistä poistettu keulahahmo palaa takaisin liidaamaan yhtyettä ilman alkuperäisiä aisaparejaan.

Ensikosketukseni Venomin musiikkiin tapahtui pari vuosikymmentä sitten, kun lainasin ystävältäni Ozzy Osbournen Blizzard Of Ozz -kasetin, jonka toiselle puolelle oli nauhoitettu Venomin kakkosalbumi Black Metal. Jostakin syystä Venomin puolisko oli kirjattu kasetin kylkeen Dymolla mustalle pohjalle valkoisin kohokirjaimin. Tämä lisäsi Venomiin kohdistunutta mystiikkaa. Lukematta kun eivät olleet jääneet Suosikin jutut, joissa kerrottiin saatanallisen Venomin jäsenten juovan pappien oksennusta.

Jos vuoden 1982 Black Metal on yhä loistava levy oivaltavan yksinkertaisista sävellyksistään johtuen, ei samaa voi sanoa Metal Blackista. Ainoastaan hetkittäin yhtye kykenee yltämään vanhaan loistoonsa, kuten kappaleissa Antechrist, Burn In Hell ja A Good Day To Die, mutta tuolloinkin on kyse lähinnä vanhojen klassikoiden pastisseista.

Jos pullon henki toteuttaisi kolme toivettani, esiintyisi Cronos-, Mantas- ja Abaddon-kokoonpano Tuskassa, lavalla olisi ääretön määrä pommeja ja ainuttakaan kappaletta ei kuultaisi Metal Blackilta. Vanha vihtahousu, missä olet?