Atomirotta, Lxandra, Olavi Uusivirta, Jesse Markin… – Parasta juuri nyt -soittolistalta kattaus tuoreinta uutuusmusiikkia

Rottia, Skorpioneja ja paljon muuta.
4.6.2019 20:42

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Atomirotta jaksaa yllättää huimalla työmoraalillaan. Tuntuu kuin yleisö olisi vasta ehtinyt palautumaan maan pinnalle viime vuonna julkaistusta III-kokopitkästä, kun bändi julkaisi jo uutta musiikkia Piru olkapäällä -sinkun muodossa. Tuttuun Atomirotta-tapaan Rane Raitsikka haikailee kaukomaille – tällä kertaa lentämällä Alaskaan – ja Mikko Sarjanen kertoo syntyneensä 13. päivänä ja tottuneensa, ettei onnenpyörän nuoli pysähdy tämän kohdalla. Tämän(kin) Atomirotta-rallin voi aavistaa tehoavan yleisöön kuin kuuma veitsi voihin.

– Välillä kaikista meistä tuntuu siltä kuin Piru olisi hypännyt olkapäälle huutelemaan ohjeita ja huonon onnen kierteessä alkaa pikkuhiljaa uskoa kohtaloonsa epäonnen tähtien alla. Mutta jos se onkin vain mielen oikuttelua, joka oikeilla toimilla olisikin mahdollista karístaa kannoilta? Tätä teemaa käsitellään tällä kertaa tyylillisesti erittäin laajalla skaalalla musiikkia tekevän Atomirotan rähisevämmässä ja rokkaavammassa päässä, rottarykmentti kuvailee Piru olkapäällä -kappaletta.

Berliinissä vaikuttava Lxandra on herättänyt maamme rajojen ulkopuolella huomionarvoista kiinnostusta.  Tammikuussa Lxandra, ristimänimeltään Alexandra Lehti, palkittiin nimekkäällä Music Moves Europe -palkinnolla (entiseltä nimeltään EBBA), jonka ovat aiemmin saaneet muun muassa AdeleTove Lo ja Sigrid. Perjantaina tuoreen Swimming Pools -singlen julkaissut Lxandra nähdään kesän aikana muun muassa Qstockissa ja Ilosaarirockissa.

– Päivänä, jolloin Swimming Pools kirjoitettiin, mua ärsytti maailma, joka pyörii täysin rahan ja menestyksen ympärillä. Päätimme kirjoittaa biisin, joka kertoo siitä, että on tyytyväinen siihen mitä on ja muistaa mistä on kotoisin, kuka on ja pitää siitä kiinni, Lxandra kertoo Swimming Poolsin synnystä tiedotteessaan.

Lxandra vierailee muuten myös Olavi Uusivirran Skorpioni-albumin Valtakunta-raidalla, vaikka sitä tietoa ei löydykään suoratoistopalveluista. Uusivirran menoa seuratessa ei uskoisi, että debyyttilevystä on ehtinyt kulua tänä vuonna 16 vuotta. Skorpioni on samanaikaisesti Uusivirran uran popein ja taiteellisesti kunnianhimoisin kokonaisuus sitten vuoden 2008 Minä olen hullu -albumin. Pureudu albumin syvimpään olemukseen esimerkiksi täällä.

Näiden poimintojen lisäksi Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyvät muun muassa odotetun debyyttilevynsä julkaissut Jesse Markin (tarkista miehen livekunto viikonloppuna Sidewaysissa), Igor-albumillaan leipälajinsa räpin suurilta osin hylännyt Tyler, The Creator, toisen singlensä julkaissut Maustetytöt, itsensä rakastamisesta laulava ja itsekin rakastettava Sufjan Stevens, 30 vuotta pian täyttävä Don Huonot sekä monia muita koti- ja ulkomaisia uutuuksia.

Tältä kuulostaa kesän ensimmäinen Parasta juuri nyt -soittolista:

Lisää luettavaa