Tuulia, myrskyjä ja vähemmän kevyttä koomailua – Parasta juuri nyt paketoi kuluneen viikon kuumimmat kappaleet

"Kaitalahden kallioilla betonilaiturin nokassa katsottiin kaupunkisiluettia aina yön pimeneville tunneille saakka. Ehkä joskus vietiin joku mimmikin sinne tähtiä tuijottamaan."
3.11.2016 21:04

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Ehditkö juuri heittäytyä nojatuolin pohjalle niin sanottu laatuaika mielessäsi? Liekö tee kupposessasi kuumaa ja asento juuri oikea, mutta mieluisa kuunneltava uupuu? Moinen hätä on enää muisto vain.

Tällä viikolla Parasta juuri nyt -listallemme on karauttanut jälleen niin piinkovia konkareita kuin hieman uudempiakin seppiä. Teoksillaan edustavat Metallica, Samae Koskinen, Jarkko Martikainen Ja Luotetut Miehet, Perjantaibiisi-pallillakin piipahtanut Antti Pouta sekä Lauantailekaa heilutellut CMX (tarkasta Janne Halmkronan tuoreet Discopolis-muistelot tästä).

Mukaan mahtuivat myös raukealla Cyndi Lauper -versioinnillaan räväyttänyt Iron & Wine ja My Happy Placesta tarinoiva, Hannu Linkolan arviossa suitsutusta osakseen saanut kamaripopkompanja The Divine Comedy.

Viikkovieraana tervehdimme Kauriinmetsästäjien Heikki Petrelliä, joka avasi sanaista arkkua duonsa Kun mä mietin sua, niin uuh -viisun tiimoilta:

– Biisi kertoo kaipuusta paikkaan ja aikaan, jossa nuorempana vietettiin kesäiltoja. Kaitalahden kallioilla betonilaiturin nokassa katsottiin kaupunkisiluettia aina yön pimeneville tunneille saakka. Ehkä joskus vietiin joku mimmikin sinne tähtiä tuijottamaan.

– Haluttiin kesän tanssibiisien jälkeen tehdä tällainen syksyisempiin hetkiin sopiva iisimpi styge ja herätellä samalla kuulijoita siihen, että ketä ne miettii niin että uuh.

Olisiko vielä lisää terkkuja kuulija-armaillemme?

– Hyvää syksyn jatkoa ja nähdään keikoilla! Esimerkiksi Helsingin Siltasessa 8.11.

Oman kortensa listakekoon kantoi myös lopettamispäätöksestään taannoin tiedottanut, Pyhimyksen, Tommishockin ja Paperi T:n muodostama hiphop-kokoonpano Ruger Hauer. Koplan jäähyväiskeikka kajahtaa pääkaupungin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa lauantaina 12.11.

Näin nyt, alkäämme aivan pysyvään Koomaan kuitenkaan vaipuko.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 44/2016)

Lisää luettavaa