110 000 brittilehden lukijaa on antanut äänensä: tässä ovat 50 kaikkien aikojen kovinta metallibändiä – Suomi mainittu!

Nightwish

Metal Hammer on antanut lukijoidensa valita 50 kaikkien aikojen parasta metallibändiä. Urakka toteutettiin äänestyksellä, jonka vaihtoehtoja ei oltu rajoitettu ennalta millään tavoin. Ääniä kuvaannollisiin laareihin ropisi hulppeat 110 000 kappaletta, joten kyse ei ole suinkaan mistään ihan pienten piirien sisäisestä selvityksestä.

Ykköseksi lehden lukijat nostivat Metallican ennen Iron Maidenia ja Black Sabbathia. Nämä valinnat tuskin yllättävät ketään. Viiden kärjen täydensivät vielä AC/DC ja Slipknot. Mikä hienointa, miltei tasan listan puolivälistä löytyy kotimaista osaamista. Nightwish näet ylsi komeasti sijalle 28.

”Mikään muu bändi planeetallamme ei ole tehnyt enempää sinfonisen metallin suosion eteen kuin Nightwish”, julkaisu hehkuttaa ja ennustaa orkesterin nousevan tulevan Human :II: Nature -albumin julkaisun myötä vielä korkeampaan liitoon.

Ruotsi veti tällä kertaa naapurusten välisessä vertailussa pidemmän korren, sillä rakkaalta länsinaapuriltamme äänestäjät nostivat 50 parhaan joukkoon niin Amon Amarthin, Sabatonin, Meshuggahin, In Flamesin, Opethin kuin Ghostinkin.

Alla listan top 10.

10. Babymetal
9. Judas Priest
8. Gojira
7. Slayer
6. Pantera
5. Slipknot
4. AC/DC
3. Black Sabbath
2. Iron Maiden
1. Metallica

Voit käydä tutkailemassa äänestyksen tuloksia tarkemmin täällä.