Absurdia nykymaailman menon kuvailua – Rapuarmeija marssii WÖYH!-yhtyeen tahdittamana uudella singlellä

Kesäsingle ennakoi syksyllä julkaistavaa kolmatta WÖYH!-albumia.
14.6.2017 12:44

Jussi ja Antti Hyyrysen WÖYH! on julkaissut kesäsinglen, jossa Abba-vetoiset popkertosäkeet yhdistyvät progressiivisen kimurantteihin säkeistöihin. Jussi Hyyrynen kertoo Rapuarmeijan saaneen alkunsa tämän mietiskellessä yllättäviä hahmojen ja tekemisen kombinaatioita.

– Ravut pelaamassa shakkia tuntui kiinnostavammalta kuin vaikkapa kirjanpitäjät viskomassa kenkiä jokeen. Kertosäe kaikessa yksinkertaisuudessaan välähti mieleen kesken erään juoksulenkin ja Antilla oli takataskussa sopivan kummallinen alkuriffi sekä kulmikas taisteluvälike Beatles-suvantoineen. Sävelsin näiden ympärille seitsemään menevät säkeistöit, joihin upotin tarinan, wöyhöttäjä taustoittaa.

– Rapuarmeija on osa kolmosalbumin trilogiakokonaisuutta, mutta se on irrotettavissa siitä myös erillisenä anekdoottina ja voisi absurdiudessaan kuvata hyvin nykymaailman menoa.

WÖYH!-yhtyeen kolmas albumi KRTKRTK julkaistaan syyskuussa ja se sisältää myös aiemmin lyhytelokuvana julkaistun V4RHE-kappaleen. Bändi lähtee levyn julkaisun myötä myös Rohkeus voittaa järjen -kiertueelle, joka alkaa 15. syyskuuta Tampereelta. Tarkemmat päivämäärät ja pysähdyspaikat näet alta (tai täältä).

Lisää luettavaa