Blind Channel pyrkii euroviisuihin keskisormet pystyssä ja särökitarat soiden – Kuuntele UMK-biisi Dark Side

Kappale on "pimeydessä olevien bileiden soundtrack".

Suomen euroviisuedustaja valitaan tuttuun tapaan Uuden Musiikin Kilpailun kautta. Yksi ehdokkaista on poppimetallia soittava oululaislähtöinen Blind Channel, jonka kilpailubiisi Dark Side on julkaistu tänään. Sen on miksannut Grammy-palkittu Dan Lancaster (Bring Me The Horizon, Blink 182) ja sen on tuottanut Joonas Parkkonen yhdessä bändin kanssa. Videon saatetekstissä kappaletta kuvataan ”pimeydessä olevien bileiden soundtrackiksi”, jossa ”tiivistyy yhtyeen ydin täydellisesti”.

”Suomi on ollut kansainvälisesti ihan helvetin hyvä kolmessa lajissa: Formula ykköset, jääkiekko ja raskas musiikki. Meidän suurin missiomme on tehdä se, mitä toistakymmentä vuotta sitten tapahtui: viedä kotimainen särökitaroilla kuorrutettu, moderni ja täysin periksiantamattoman omaleimainen rock-musiikki takaisin kansainvälisille vesille – ja nyt ei olla liikkeellä millään kumiveneellä”, yhtye kommentoi.

UMK-voittajan ja Suomen euroviisuedustajan valitsevat tv-katsojat yhdessä kansainvälisen raadin kanssa lauantaina 20. helmikuuta kello 21. Blind Channelin lisäksi viisupaikkaa tavoittelevat Oskr eli Oskari Ruohonen, Teflon Brothers ja Pandora yhteisbiisillä, Danny, Laura Põldvere, Aksel Kankaanranta sekä Ilta. Euroviisut järjestetään Hollannin Rotterdamissa toukokuussa.