Dave Mustainelta kysyttiin, minkä neuvon hän antaisi aloitteleville bändeille – tylyhkö vastaus

21.3.2019 10:52

Vanhat, kärttyisät miehet iskevät jälleen. Metal Hammerissa julkaistiin Megadeth-johtaja Dave Mustainen ja Anthrax-konkari Scott Ianin yhteishaastattelu, jossa muusikot pääsivät muistelemaan menneitä ja vertailemaan nykymaailmaa eilispäivään. Haastattelu on kaiken kaikkiaan asiallista luettavaa, mutta yksi kohta siitä pistää erityisesti silmään.

Haastattelija kysyy jutussa Mustainelta ja Ianilta, millaisen neuvon he antaisivat satunnaiselle muusikolle, joka kävelisi heidän luokseen ja ilmoittaisi aikovansa perustaa metalliyhtyeen. Mustainella oli hapan vastaus valmiina.

”Älä vaivaudu”, kuuluu Mustainen neuvo.

”Minä kehottaisin turvamiehiä saattamaan tyypin ulos, hah!” Ian komppaa, mutta vakavoituu sitten. ”Oikeastaan sanoisin, että mene ottamaan mallia Code Orangen keikasta. He muistuttavat meitä vuonna 1981, kun halusimme vain heiluttaa tukkaa ja saada ihmiset kuuntelemaan biisejämme.”

Mustainekin innostui mielikuvasta ja alkoi suomia suorin sanankääntein joitain nuoria yhtyeitä.

”Juuri tuollaista asennetta kaipaan. Nämä uudet vitun bändit, kaikki hemmotellut penikat joiden vanhemmat ovat lakimiehiä tai lääkäreitä, ja jotka satsaavat pitkän pennin juttuunsa niin, että heillä on isot screenit ja tuliefektit ja tanssitytöt ja kaiken maailman egoilurampit lavalla. Ne eivät tiedä mitään siitä, mistä kannuksien ansaitsemisessa on kysymys.”

Siinäs kuulitte! Lisää suoraa puhetta löytyy Metal Hammerin sivuilta, tarkastakaa sieltä loput.

Lisää luettavaa