”Disney varasti menneisyyden ja loi sadun, jolla ei ole mitään yhteyttä todellisuuteen” – John Lydon lyttää uuden Sex Pistols -sarjan

John Lydon.
Ken McKay / ITV / Shutterstock / All Over Press

Lydon pitää Danny Boylen Pistol-sarjaa "keskiluokan fantasiana".

Hulu- ja Disney Plus -suoratoistopalveluissa julkaistaan toukokuun lopussa Danny Boylen ohjaama kuusiosainen Pistol-sarja, joka perustuu Sex Pistols -yhtyeen kitaristi Steve Jonesin muistelmiin. Sarjasta julkaistiin hiljattain ensimmäinen traileri, jonka voit katsoa täältä.

Sex Pistols -yhtyeen laulaja Johnny Rotten eli John Lydon ei ole missään tekemisissä sarjan kanssa ja onkin yrittänyt heittää kapuloita tuotannon rattaisiin muun muassa haastamalla entiset bänditoverinsa, Jonesin sekä rumpali Paul Cookin oikeuteen, koska ei halunnut antaa bändin musiikkia sarjan käyttöön. Lydon kuitenkin hävisi keissin.

Trailerin julkaisemisen jälkeen Lydon julkaisi omilla nettisivuillaan uuden kommentin, jossa tämä haukkuu sarjan pystyyn.

”Meille annettiin ymmärtää, että Pistol kertoo Steve Jonesin, ei Sex Pistolsin tarinan. Trailerin perusteella näin ei kuitenkaan ole”, Lydonin sivuilla julkaistulla tiedotteella todetaan.

”Johnin hahmoa käytetään selvästi myymään sarjaa, jossa hän ei ole osallisena ja joka tehtiin hänen selkänsä takana. Hänen suuhunsa laitetaan sanoja ja historiaa kirjoitetaan uudelleen. Se on kuin keskiluokkaista fantasiaa. Disney varasti menneisyyden ja loi sadun, jolla ei ole mitään yhteyttä todellisuuteen. Se olisi huvittavaa, ellei se olisi niin traagista.”

Tämä e tosiaan ole ensimmäinen kerta, kun Lydon on heittänyt lokaa tuotannon niskaan. Vuosi sitten Lydon sanoi The Sunday Timesille antamassaan haastattelussa Boylen sarjan olevan ”epäkunnioittavinta paskaa, jota olen kuunaan joutunut sietämään”. Hävittyään oikeusjutun Jonesille ja Cookille Lydon julkaisi nettisivuillaan pitkän kirjoituksen, jossa tämä sanoi olevansa huolissaan siitä, millaisen kuvan sarja antaa yhtyeestä.

”Pelkään, että koko projekti on äärimmäisen negatiivinen. Miten kukaan voi ajatella, että se voidaan tehdä ilman minun konsultaatiotani, käsitellä elämääni ja ongelmiani ilman mitään kontaktia minuun”, Lydon kirjoitti viime syksynä.