In Flames on tuskin innoissaan entisen kitaristinsa tuoreesta haastattelusta: ”Minusta sen bändin pitäisi vaihtaa nimensä”

Jesper Strömblad ei ole vanhan yhtyeensä uusimman albumin suuri fani.

Jesper Strömblad erosi In Flamesista vuonna 2010, ja nykyään hänen mielestään koko In Flamesin pitäisi erota In Flamesista. Kitaristin mielestä yhtyeen uusi Battles-albumi on niin erilaista kamaa orkesterin vanhoihin töihin verrattuna, että bändin pitäisi vaihtaa nimensä.

Strömblad puhui aiheesta Metal Wani -sivuston haastattelussa. Alkuperäistä lähdettä siteeraa muun muassa Metal Hammer.

”Jos olen aivan rehellinen, minusta heidän pitäisi vaihtaa nimensä, koska ero menneeseen on niin suuri”, Strömblad sanoo. Hän jatkaa kuitenkin kohteliaasti: ”Mutta jos he haluavat hoitaa homman noin, mikäs siinä. He ovat tyytyväisiä uusiin jäseniinsä, joten onnea matkaan vain heille.”

Strömblad lisää, ettei Battles ole hänestä sinänsä huono levy. Se ei vain kuulosta In Flamesin albumilta.

Soundin arviossa (nro 10/16) Battles sai Mikko Merilinnalta kolme tähteä. Myös Merilinna ihmetteli, mihin orkesteri on unohtanut metallijuurensa.

”Pallo on Göteborgin heavy-pioneereilla lievästi hukassa. Popsensibiliteetti ja nu metal -viba, jotka ainakin allekirjoittanutta suuresti yhtyeen edellisellä Siren Charms -levyllä (2014) viehättivät, muuttuvat In Flamesin 12. studiolevyllä yhdentekevyyksiksi. Ei Battles silti missään nimessä kelvoton ole, mutta sisällöllisesti ohuehko kyllä”, kriitikko kirjoittaa.