Foo Fighters -rumpali: Selfie- ja someriippuvainen sukupolvi saa syyttää itseään Trumpin presidenttiydestä – ”Saimme mitä ansaitsemme”

Taylor Hawkinsin mukaan "oranssia, peruukkipäistä, twiittailevaa presidenttiä" kritisoivien kannattaa myös vilkaista itseään peiliin.

Harva amerikkalainen artisti selviää tätä nykyä haastatteluista ilman politiikkaan liittyviä kysymyksiä. Eikä puolalaisen Onet Newsin hiljattainen Foo Fighters -haastattelu ollut poikkeus.

Puolalaistoimittaja tiedusteli basisti Nate Mendeliltä ja rumpali Taylor Hawkinsilta, onko poliittinen ilmapiiri vaikuttanut yhtyeen syyskuussa julkaistavan Concrete And Gold -levyn sävellystyöhön ja mitä mieltä he ovat presidentti Trumpista. Kumpikaan ei tunnustaudu Trump-faniksi, mutta Hawkinsin mielestä tämän valinta presidentiksi vain peilaa Amerikkalaisen kulttuurin nykyistä tilaa.

– Ihmiset syyttelevät häntä, mutta hän on vain tosi-tv:stä, selfieistä sekä sosiaalisesta mediasta riippuvaisen ja itsekkään sukupolven aikaansaannos. Saimme mitä ansaitsimme – elleivät venäläiset sitten oikeasti hakkeroineet vaaleja! Mutta nyt on tavallaan hyvä hetki katsoa kulttuuriamme ja pohtia, tätäkö me todella haluamme? Oranssin, peruukkipäisen presidentin, joka twiittaa lapsellisia kommentteja ihmisistä, jotka kritisoivat häntä? Hawkins tuumaa.

Hawkins lisää, että yhtyeenä Foo Fighters pyrkii pysymään erossa politiikasta, vaikka sen polut ovatkin joskus kohdanneet esimerkiksi Barack Obaman ja John Kerryn kanssa. Mutta Hawkinsin itsensä mielestä nyt olisi peiliin katsomisen paikka.

– Ajat ovat todella hullut, mutta sellaisessa tilassa me nyt olemme. Keski-Amerikka on hyvin erilainen paikka verrattuna rannikoihin, New Yorkiin tai progressiiviseen Los Angelesiin. Koko keskinäinen Amerikka uskoi, kun hän sanoi tekevänsä Amerikasta jälleen mahtavan, mikä on pelkkää vitun retoriikkaa. Nyt meillä on oranssi presidentti joka twiittailee! Toivottavasti ihmiset katsovat nyt itseään ja miettivät, olemmeko menneet liian pitkälle? Minusta olemme.