Iron Maiden haastoi tunnetun pelivalmistajan oikeuteen – uutuuspeli vaihtoi vikkelästi nimeä

Iron Maiden haastoi Ion Maiden -pelin kehittäjät oikeuteen toukokuussa, ja nyt tuo teko näyttäisi tuottaneen leirin kaipaamia konkreettisia muutoksia lopputuotteeseen.

Iron Maiden Holdings Limited -yhtiö syytti pelin kehittänyttä, Duke Nukem -pelisarjastakin tunnettua 3D Realms Entertainmentia ”uskomattoman julkeasta Iron Maidenin tavaramerkin kopioimisesta”.

Maiden-leiri vaati yhtiöltä kaikkiaan 2 miljoonan dollarin, eli noin 1,7 miljoonan euron vahingonkorvauksia, sillä pelin nimi aiheutti kanteen mukaan ”hämmennystä kuluttajien keskuudessa” ja että peli oli ”miltei täysin identtinen Iron Maidenin tavaramerkin kanssa niin ulkoasultaan, ääntämykseltään kuin yleiseltä kaupalliselta vaikutelmaltaan”.

Lisäksi kanteessa todetaan, että pelin päähahmo Shelley Harrison muistuttaa liikaa Iron Maiden -basisti Steve Harrisia ja pelin pääkallologo liian samankaltainen yhtyeen maskotti Eddien kasvojen kanssa.

Oikeusjutun seurauksena 3D Realms Entertainment on nyt muuttanut pelin nimen Ion Furyksi ja julkaissut siitä torstaina uuden trailerin. Voit katsoa sen alta.