Judas Priest -suuruus KK Downing muistelee riitoja Iron Maidenin kanssa: ”Olihan se epäkunnioittavaa”

Stefan M Prager / AOP

Judas Priestistä vuonna 2011 poistunut ja myöhemmin yhtyeen kanssa julkiseen kinasteluun ryhtynyt KK Downing on äänessä uusimmassa Soundi-lehdessä. Britti-ikoni kertoo pitkässä, Timo Isoahon toimittamassa haastattelussa mietteitään tuoreesta elämäkerrastaan, Judas Priestin nuoruusvuosilta, Glenn Tiptonin Parkinsonin taudista sekä Downingin Priestissä korvanneesta Richie Faulknerista. Tuleepa puheenaiheeksi myös Judas Priestin ja Iron Maidenin yhteinen kiertue 1980-luvun alussa, jonka myötä bändien keskinäiset välit happanivat kyräilyksi.

Tarinahan menee niin, että Judas Priest oli jo asemansa vakiinnuttanut rocksuuruus ja Iron Maiden hyvässä nousukiidossa ollut tulokas, joka ei salaillut halujaan syrjäyttää pääesiintyjä valtaistuimelta. Downing muistelee jupakkaa nykyään enimmäkseen huvittuneesti, mutta vanha ärtymys kuuluu yhä.

British Steel -kiertue oli käynnistymässä, ja avausbändiksemme kiinnitettiin ensimmäisen levynsä julkaissut Iron Maiden. Emme tunteneet yhtyettä lainkaan, mutta ennen rundin alkua törmäsimme Maidenin haastatteluun, jossa he ilmoittivat ’räjäyttävänsä Judas Priestin lavalta'”, Downing sanoo.

”Iron Maidenin kaverit olivat silloin nuoria, aikamoisella egolla varustettuja kukkopoikia, ja jollakin tasolla ymmärsin heidän uhonsa, mutta tuollaisten kommenttien laukominen oli silti epäkunnioittavaa. Vuosia myöhemmin törmäsin Maidenin varhaiseen laulajaan Paul Di’Annoon, ja hän pahoitteli kovasti sanomisiaan. Tuumin Paulille, että älä huoli, ei tämä nyt niin vakavaa ole.”

”Neuvoni nuorille nouseville yhtyeille kuuluu: oman arvon saa tuntea ja itsestään pitää olla ylpeä, mutta se ei ole synonyymi kusipäisyydelle tai tökerölle käyttäytymiselle. Jos taas soitat illan pääbändissä, niin kunnioita muita yhtyeitä ja käyttäydy reilusti heitä kohtaan. Mitä hyvää paskamaisella käyttäytymisellä voi ylipäänsä saavuttaa?”

Lue koko haastattelu Soundista 1/19. Nyt jäädään sitten odottelemaan, milloin selviää Ozzy Osbournen ja Judas Priestin yhteisen Helsingin-keikan uusi päivämäärä. Helmikuulle kaavailtu konserttihan siirtyy Ozzyn sairastelun vuoksi.