Judas Priestistä ollaan oltu yhteydessä ex-kitaristi K.K. Downingiin Hall of Fame -nimityksen tiimoilta, vahvistaa Rob Halford – ”Kaikki ovat suhtautuneet coolisti”

Myös ex-rumpali Les Binksin kanssa on käyty keskusteluja, laulaja sanoo.
10.10.2022 21:07

Judas Priest saa tänä vuonna Rock & Roll Hall of Fame -instanssilta Musical Excellence -palkinnon. Tunnustuksen saajiksi on nimetty bändin nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat laulaja Rob Halford, kitaristi Glenn Tipton, basisti Ian Hill ja rumpali Scott Travis sekä entiset, klassikkolevyillä soittaneet jäsenet kitaristi K.K. Downing, rumpali Les Binks sekä edesmennyt kannuttaja Dave Holland.

Yhtye tullaan näkemään yhdessä ensi kuussa järjestettävässä palkintoseremoniassa. Tuoreessa Ultimate Classic Rockin haastattelussa Halford vahvistaa, että bändi on ollut yhteydessä sekä Downingiin että Binksiin. Bändistä vuonna 2011 eronnut Downing on viime vuosina lähinnä heitellyt medioiden välityksellä lokaa entisten bänditoveriensa niskaan, mutta laulajan mukaan Hall of Fameen liittyviä keskusteluja on käyty hyvässä hengessä.

”Kaikki ovat suhtautuneet coolisti ja olleet yhteisymmärryksessä. Kaikilla on se asenne, että tästä tilaisuudesta täytyy nauttia ja kääntää kaikki nupit yhteentoista”, Halford toteaa.

Halford tai bändit edustajat eivät vielä pystyneet vahvistamaan, että Downing ja/tai Binks esiintyvät bändin kanssa tapahtumassa, mutta laulaja vakuuttaa, että molemmat tulevat ottamaan osaa ”jollain tasolla”.

”Aiomme soittaa livenä ja kysymys kuuluu, miten teemme sen? Haluamme kuitenkin tarjota vain parasta. Parasta olisi tuoda lavalle kaikki tunnustuksen saavat muusikot eli luonnollisestikin myös K.K.:n ja Lesin. Olemme saaneet selvitettyä, että me tulemme soittamaan – meille on annettu aikaa tyyliin kahdeksan minuuttia ja 24,5 sekuntia.”

”Meillä on iltaa varten suunnitelmia, joita emme tule paljastamaan etukäteen. Haluamme pitää jotain salassa. Mutta hei: muutama jätkä Birminghamista nimetään mukaan tähän mahtavaan instituutioon. Joten tietenkin otamme siitä kaiken irti, juhlimme ja elämme läpi paljon metallimuistoja.”

Rock & Roll Hall of Fame -gaala järjestetään 5. marraskuuta Los Angelesissa.

Lisää luettavaa