Juha Raivion, Tomi Joutsenen ja Mika ”Kaasu” Karppisen doomtrio Hallatar lähtee keväällä harvinaiselle kiertueelle

Hallatar
Jussi Ratilainen

"Kiireisten aikataulujen vuoksi ei näitä iltoja todennäköisesti tule kovin montaa olemaan."

Juha Raivion (Swallow The Sun, Trees Of Eternity), Tomi Joutsenen (Amorphis) ja Mika ”Kaasu” Karppisen (ex-HIM) muodostama doomtrio Hallatar julkaisi viime vuonna Raivion edesmenneelle puolisolle Aleah Starbridgelle omistetun No Stars Upon The Bridge -albumin. Levy sai todella hyvän vastaanoton niin yleisöltä kuin kriitikoilta: muun muassa Inferno-lehti valitsi sen vuoden 2017 parhaimmaksi kotimaiseksi albumiksi ja se huomioitiin myös ulkomaisten lehtien vuosilistauksissa. Levy on lisäksi Emma-ehdokkaana vuoden metallialbumi -kategoriassa.

Yhtye heittää albumin tiimoilta keväällä kourallisen klubikeikkoja ympäri Suomea. Keikkakokoonpanoon kuuluvat trion lisäksi Juho Räihä ja Jaani Peuhu. Näitä keikkoja ei raskaan musiikin ystävien sovi missata, sillä kyse on harvinaisesta herkusta.

”Hallatar-levyä tehdessä kaikki ajatukset olivat vain siinä, että levy tehdään täydellä rakkaudella ja sydämellä tehdäksemme kunniaa Aleahin sanoille ja musiikille, niin hyvin kuin vain pystymme. Ajatukset tai suunnitelmat keikoista, niin sanotusta superkokoonpanosta tai arvostelumenestyksistä olivat täysin pois ajatuksista”, yhtye tiedottaa.

”Onneksi onnistuimme löytämään ajankohdan, jolloin voimme tehdä muutamia harvinaisia Hallatar-keikkoja. Haluamme todellakin soittaa tämän tärkeän levyn ihmisille ja myös kiittää levyn vastaanotosta. Kiireisten aikataulujen vuoksi ei näitä iltoja todennäköisesti tule kovin montaa olemaan, mutta olemme ylpeitä päästessämme soittamaan tämän levyn läpi Suomen talvessa.”

Kiertueen aikataulu näyttää seuraavalta:

To 15.2. Tavastia, Helsinki 
(Liput: Tiketti)
Pe 16.2. Kerubi, Joensuu 
(Liput: Tiketti, Lippu.fi, Levy-Eskot, Kerubin tiski)
La 17.2. Lutakko, Jyväskylä (Liput: Jelmu.net, Lippu.fi)
Pe 23.2. Gong, Turku
 (Liput: Tiketti)
La 24.2. Möysä, Lahti
 (Liput: Tiketti)
Pe 2.3. Klubi, Tampere (Liput: Tiketti)