Keith Richards toivoo The Rolling Stonesin palaavan studioon vielä kuluvan vuoden aikana

Kitaristin mukaan uusi levy oli noin "puoliksi valmis", kun rumpali Charlie Watts menehtyi.
3.8.2022 15:28

The Rolling Stones -kitaristi Keith Richards toivoo yhtyeen palaavan vielä kuluvan vuoden aikana studioon jatkamaan kesken jääneen uuden levyn äänityksiä. Richards puhui aiheesta tuoreessa Apple Music 1:n The Rolling Stones: 60th Anniversary Special -podcastissa. Mihinkään sen tarkempiin levyyn liittyviin asioihin – kuten missä formaatissa tai muodossa levy julkaistaan – Richards ei kuitenkaan osannut podcastissa ottaa kantaa.

”Minä vain teen levyjä ja sitten keksimme, miten ne laitetaan ulos. Se on minun hommani”, Richards tuumaa.

Aiemmin keväällä Richards sanoi The Rolling Stone Music Now -podcastissa, että Rollarit olivat hyvää vauhtia työstämässä uutta levyään, kun pitkäaikainen rumpali Charlie Watts menehtyi.

”Meillä on paljon Charlie Wattsin soittamaa kamaa purkissa. Levy oli puoliksi valmis, kun hän kuoli”, Richards totesi tuolloin ja sanoi korvaavan rumpalin olevan tiedossa, mikäli sellaista tarvitaan.

”Jos jatkamme levyn tekemistä, tarvitsemme totta kai rumpuja. Ja ne tulee soittamaan Steve Jordan.”

Jordan on soittanut Rollarien keikkakokoonpanossa yhtyeen juhlakiertueella, joka alkoi viime elokuussa ja päättyy tänään (3.8.) Berliinin-keikkaan. Watts itse halusi nimenomaan Jordanin ottavan hänen paikkansa ja Richards sanoo sen olleen juuri oikea päätös, vaikka myöntääkin olleensa ensin haluton ylipäänsä jatkamaan keikkailua ilman Wattsia.

”Olin, että ’Ei, en pysty tähän ilman Charlieta’. Mutta hän sanoi minulle: ’Pystyt siihen Steven kanssa. Hän voi istua tuolilleni koska tahansa’. Charlie puhui minut ympäri”, Richards sanoi Music Now -podcastissa.

”On mielenkiintoista nähdä, millainen dynamiikka on nyt kun Steve on bändissä. Se on kuin metamorfoosi joksikin uudeksi. Viime viikolla minä, Mick (Jagger) ja Steve teimme yhdessä hommia ja lopputuloksena oli tyyliin kahdeksan, yhdeksän uutta kappaletta, mikä on meidän mittapuulla todella paljon”, Richards kertoi puolestaan keväällä CBS Sunday Morningin haastattelussa.

Lisää luettavaa