Keith Richards: ”Viimeinen asia mitä halusin tehdä, oli The Rolling Stones -kiertue ilman Charlie Wattsia”

Richards myöntää, että on vaatinut melkoisesti totuttelemista nousta lavalle soittamaan ilman Wattsia.
2.11.2021 14:22

George Stroumboulopoulos haastatteli The Rolling Stones -kitaristi Keith Richardsia hiljattain Apple Musicin Strombo-podcastissaan ja kysyi, millaista on ollut keikkailla ilman pitkäaikaista rumpalia Charlie Wattsia. Yhtye ilmoitti jo elokuun alussa lähtevänsä syksyllä kiertueelle ilman Wattsia tämän lääkärien määräyksestä. Watts nukkui pois 24. elokuuta. No Filter -kiertue jatkui kuitenkin 20. syyskuuta rumpali Steve Jordanin kanssa, jonka Watts oli itse valinnut korvaajakseen.

”Täytyy sanoa, että viimeinen asia mitä halusin tehdä, oli The Rolling Stones -kiertue ilman Charlie Wattsia”, Richards myöntää reagoineensa, kun kuuli Wattsin joutuvan jäämään pois kiertueelta.

”Mutta Charlie sanoi, että menkää ja jatkakaa Steven kanssa. Tunsimme Steven ja hän oli tehnyt töitä sekä minun että Mickin (Jagger) kanssa, joten kyseessä ei ollut mikään uusi kaveri, joka vain heitetään rumpujen taakse. Se siirtymä tapahtui melko saumattomasti ja hän on tuonut mukanaan uutta energiaa, mikä ei ole koskaan huono asia.”

Kiertueet ja keikat jatkuvat siis ilman Wattsia, mutta pitkäaikainen rumpali ja ystävä on totta kai edelleen mielessä ja sydämessä.

”Tulen kaipaamaan häntä ikuisesti. Tällä hetkellä teen surutyötä pienissä erissä, koska muuten se on liian vaikeaa. Mutta pystyn joka ilta tuntemaan, miten hän katselee meitä hymyillen yläilmoista”, Richards toteaa koskettavaa sävyyn.

”Charlie Watts oli meidän tukipilarimme. Jos sen otti pois, kaikki kaatui. Steven avulla pystyimme tekemään sen siirtymän ja samalla tuntemaan Charlien läsnäolon. Steve rakasti Charlieta syvästi ja he olivat hyviä ystäviä. Se on ollut sellainen siirtymävaihe, joka meidän kaikkien on täytynyt käydä läpi joka ilta kun nousemme lavalle. Mutta toistaiseksi kaikki hyvin. Hyvää energiaa ja hauskanpitoa on riittänyt.”

Alla pieni näytepätkä Richardsin Strombo-haastattelusta:

 

Lisää luettavaa