Kovaa ryhmää lavalla – tapahtuipa eräänä päivänä vuonna 1969, että Pink Floyd ja Frank Zappa päättivät jamitella yhdessä

Tällaisten videopätkien äärellä osaa iloita siitä, että elämme nettiaikakaudella. Olisi muuten saattanut jäädä näkemättä sellainenkin erikoisuus, kun Pink Floyd ja Frank Zappa soittivat kimpassa Belgiassa vuonna 1969.

Esitys oli osa Belgian Actuel Festivalia, johon Zappa oli pyydetty seremoniamestariksi. Mothers of Invention -yhtye oli hajonnut ja Zappalla oli enemmän vapaa-aikaa, joten hän tarttui tarjoukseen.

”He tarjosivat minulle 10 000 dollaria ja kaikki kulut, jos saapuisin paikalle mc:ksi ja puuhaamaan omia juttujani. Vastasin, että ok, mutta sitten kävi ilmi, etteivät he muistaneet mainita, ettei kukaan siellä puhunut englantia”, Zappa sanoi myöhemmin Guitar Worldin mukaan.

Hassua kyllä Zappa myöhemmin väitti, ettei ollut koskaan ollut lavalla Pink Floydin kanssa, mutta tämä video kyllä kertoo aika vahvasti muuta. Jospa jamit eivät sujuneet Frankin mielestä kovin suotuisasti? Hieno kuriositeetti joka tapauksessa!