Kun Kiss on kuopattu, mitä sen jälkeen? Gene Simmons ja Tommy Thayer pohtivat asiaa

Sami Lommi

Thayer ei ainakaan suunnittele liittyvänsä enää mihinkään bändiin, jahka Kiss-hommat on taputeltu.

Kiss on parhaillaan End Of The Road -kiertueellaan, jonka tiimoilta yhtye konsertoi myös Helsingin jäähallissa 20. kesäkuuta. Sekä Gene Simmons että Paul Stanley ovat julistaneet, että kyseessä on todellakin viimeinen kerta, kun Kiss kiertää maailmaa (ainakin alkuperäisjäsenten osalta). Mutta mitä sen jälkeen, kun vuodesta 1973 saakka keikkaillut ja levyjä julkaissut Kiss lopettaa?

Spin-lehti kysyi asiaa Gene Simmonsilta ja tämä vastasi todennäköisesti jatkavan musiikin parissa muodossa tai toisessa. Hän myös lisää pyörittävänsä monia bisneksiä, joissa hänen ”ei tarvitse työntää kieltään ulos”.

”Kun [Kiss] lakkaa kiertämästä, saatan tehdä keikkoja Gene Simmons Bandilla, jonka kanssa soitin jotain 50 keikkaa. Se on hauskaa, täysin erilainen kokemus – aivan kuin olisin Ramonesissa tai U2:ssa tai jossain. Puet lenkkarit ja t-paidan, ja menet lavalle. Sydämen ei tarvitse hakata tuhatta ja sataa kuin yrittäisi tulla rinnastasi läpi, kuten Kissin keikoilla”, Simmons pohtii.

Simmons huomauttaa, ettei Kissin lopettamisessa ole kyse siitä, etteikö paloa ja intoa soittaa yhä olisi, vaan kyse on ihan siitä, ettei fysiikka enää kestä Kissin vaatimaa show’ta.

”Bluesmuusikkona voit heittää keikkaa vaikka yli kahdeksankymppisenä – B.B. King soitti vielä 88-vuotiaana. Mutta lasketko leikkiä? Minä kävelemässä lavalla lohikäärmekengissäni ja muut tamineet niskassa yli 75-vuotiaana? En pysty kuvittelemaan sitä. Sydämesi ei enää kestä sitä fyysistä rasitusta. Haastan minua puolta nuorempia kavereita kokeilemaan joskus varusteitani, katsotaan sitten, miten kauan te kestätte olla lavalla.”

Vinyl Writer Music haastatteli puolestaan vuodesta 1994 lähtien Kissin kitaristina toiminutta Tommy Thayeria ja kysyi tältä, onko hänellä mitään suunnitelmia Kissin jälkeiselle ajalle. Thayer ainakin julkaisee kesällä tämän entisen yhtyeen Black ’n Bluen laulaja Jaime St. Jamesin kanssa tehtyjä, arkistojen kätköistä kaivettuja ennen julkaisemattomia kappaleita sisältävän The Lost Tapes -ep:n, mutta tälle yhteistyölle Thayer ei povaa sen kummempaa jatkoa, vaikka James itse onkin väläytellyt pitävänsä oven avoinna.

”Kissin jälkeen en ajatellut olla enää missään bändissä. Jos ihan rehellisiä ollaan, en suunnitellut olevani bändissä silloin 1990-luvun puolivälissäkään! Jaime ja minä olemme ystäviä ja nautimme musiikista yhdessä, kuten olemme tähänkin asti tehneet”, Thayer tuumaa.