Lars Ulrich puolustaa Metallican ja Lou Reedin haukuttua yhteistyötä – ”Se on vain parantunut vanhetessaan”

Rumpali ei keksi muuta selitystä haukuille kuin tietämättömyys.
15.3.2023 09:33

Edesmennyt Lou Reed ja hevijätti Metallica hämmensivät kaikki vuonna 2011 julkaisemalla yhteistyönä syntyneen Lulu-albumin, jolla Reed lausui lyriikoitaan Metallican soittaman musiikin päälle. Lulu sai kiltisti sanottuna murskaavan vastaanoton niin faneilta kuin kriitikoilta. Esimerkiksi Soundin Arttu Tolonen kirjoitti yhden tähden arviossaan levystä muun muassa näin: ”Jos isoisäsi on Touretten syndroomasta kärsivä ja mahdollisesti poliisille tuttu puskarunkkari, hän kuulostaa suomalaiselta versiolta siitä Lou Reedistä, joka tällä levyllä esiintyy.”

Metallica-rumpali Lars Ulrich seisoo kuitenkin yhä vankasti ja ylpeästi teoksen takana. Tuoreessa Lou Reed -aiheisessa The Art of the Straight Line: My Tai Chi -kirjassa Ulrich sanoo levyn olevan erittäin väärinymmärretty ja menneen yksinkertaisesti yli kuuntelijoiden hilseen.

”Mikä vittu Lulussa oikein on, että se aiheutti sellaisen reaktion? En pysty ymmärtämään. Se on vain parantunut vanhetessaan ja kuulostaa näin vuosia myöhemmin yhä vaikuttavalta. En keksi sille vastaanotolle muuta syytä kuin tietämättömyyden. Se heitti fanimme paikkaan, johon toivoisin heidän menevän paljon useammin. Ehkä nyt olisi ollut parempi aika julkaista levy, kun miettii millaisessa kaaoksessa maailma on. Olen kuitenkin levystä todella ylpeä”, Ulrich toteaa kirjassa.

”Lou vei meidät pois mukavuusalueeltamme. Sanat olivat vihaiset, pahanilkiset, oudot ja kauniit ja kaikki se kävi järkeen. Se oli kokonaisuus, jossa oli mukana lähes kaikki mahdolliset inhimilliset tunteet.

Lisää luettavaa