Lehti: Guns N’ Roses syyttää superfania demojen vuotamisesta nettiin, uhkaa oikeustoimilla – Fani kiistää olevansa vuodon lähde

Superfani sai tapauksen vuoksi jo elinikäisen porttikiellon yhtyeen keikoille.
3.1.2020 10:13

Kerroimme taannoin Guns N’ Rosesin väitetysti lätkäisseen Rick Dunsford -nimiselle superfanilleen elinikäisen porttikiellon yhtyeen keikoille. Porttikiellon syynä oli ilmeisesti se, että yhtye syyttää Dunsfordia Chinese Democracy -albumin aikaisten demojen ja julkaisemattomien äänitysten lataamisesta nettiin ilman lupaa.

”Virginiassa oli varastotila, joka kuului Tom Zutautille (Guns N’ Rosesin entiselle A&R-miehelle). Hän ei ollut maksanut varaston vuokraa tai jotain sellaista ja siksi se huutokaupattiin pois. Siellä oli muun muassa lokero, jossa oli noin 20 cd:n verran julkaisematonta Guns N’ Rosesin musiikkia vuosituhannen taitteesta”, Dunsford selvensi kuviota radiohaastattelussa lokakuussa.

Rick ja muutama muu fani keräsi 15 000 dollarin potin, jolla he ostivat levyt varaston silloiselta omistajalta. Dunsford kiistää olevansa se, joka on vuotanut nämä lähes 100 äänitettä.

”Tiedän, että myyjä, jolta ne ostin, myi tavaraa edelleen muille. Ja sitten tapahtui se valtava vuoto, josta minä sain syyt niskoilleni.”

Nyt tapaus on saamassa uusia kierroksia, sillä TMZ-lehden mukaan Guns N’ Rosesin edustajat ovat uhkaamassa Dunsfordia oikeustoimilla. Bändin edustajien mukaan he olivat sopineet ostavansa äänitteet takaisin Dunsfordilta 15 000 dollarilla, mutta kappaleet vuotivat nettiin kuukausi sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Dunsfordia syytetään näin sopimusrikkomuksesta ja lehden mukaan korvausvaatimukset eivät ole sieltä pienimmästä päästä.

Lisää luettavaa