Lippukauppaa vastaan nostettu ryhmäkanne – Fanit reagoivat väitteisiin, joiden mukaan Ticketmaster auttaa lipputrokareita

Uutismedioiden raportti poiki vähemmän yllättäen oikeusjutun.
2.10.2018 13:07

Uutisoimme hiljattain CBC:n ja Toronto Starin yhteistyönä tekemästä reportaasista, jonka mukaan Ticketmaster pyörittää omaa tapahtumalippujen jälleenmyyntisivustoa ja antaa trokareille vapaat kädet ja työkaluja lippujen hankkimiseen. Ticketmaster siis nostaa itse lippujen hintoja ja hyötyy niistä rahallisesti kahdesti ottaessaan välityspalkkiot ensin tavallisesta myynistä ja vielä trokarien jälleenmyyntisivuston kautta myydyistä lipuista.

Olikin vain ajan kysymys, milloin asiasta laitetaan vireille ensimmäiset oikeusjutut. Rolling Stone -lehden mukaan yksi ryhmäkanne Ticketmasteria ja yhtiön omistajaa Live Nationia vastaan nostettiin viime perjantaina.Hagens Berman -lakifirma jätti asianomistajana toimivan Allen Leen kanteen Kalifornian oikeuslaitokselle ja syyttää yhtiöitä ”laittomasta ja epäreilusta bisnesmenettelystä”, joka on ”epäoikeudenmukaisesti rikastuttanut” lipunmyyjiä fanien kustannuksella.

Kanadassa on vireillä toinenkin ryhmäkanne, jota ajaa asianajaja Tony Merchant. Tämä kanne on kuitenkin ollut työn alla jo puoli vuotta ja kohdistuu ylipäänsä Ticketmasterin paisuteltuihin hintoihin eikä ole suora seuraus hiljattain julkaistuista reportaaseista.

Lisää luettavaa