Mastodon-rumpali on täysin Lars Ulrichin puolella aikanaan lukuisia faneja suututtaneessa tapauksessa – ”Hän halusi vain suojella uusia tulokkaita”

19.5.2017 12:19

Vuosituhannen alussa hevijätti Metallica ja erityisesti yhtyeen rumpali Lars Ulrich saivat rankasti kritiikkiä käydessään oikeustoimiin tiedostojenjakopalvelu Napsteria vastaan. Ulrichia syytettiin rahanahneeksi kontrollifriikiksi ja jotkut fanit jopa hajottivat suutuspäissään Metallican levyjä. Eikä Metallica saanut lokaa niskaansa pelkästään faneilta, vaan myös kollegoiltaan, joista harva antoi yhtyeelle tukensa oikeussaliin asti päätyneessä selkkauksessa.

Yksi Ulrichin puolustajista löytyy kuitenkin tuohon aikaan vielä uraansa aloitelleen Mastodon-yhtyeen rumpupallilta. Brann Dailor toteaa Let There Be Talk -podcastin haastattelussa Ulrichin motiivien tulleen tapauksen yhteydessä pahasti väärinymmärretyksi.

”Hän oli täysin oikeassa eikä kukaan anna hänelle siitä kunniaa. Hän sai vain paljon paskaa niskaansa, häntä haukuttiin vain rikkaaksi rokkitähdeksi. Ei, hän halusi vain suojella uusia tulokkaita”, Dailor toteaa.

”Ainoa tapa saada ruokaa pöytään tai lattialle lemmikkejä varten on olla kiertueella. Ennen siihen riitti pari rundia vuodessa, nyt tien päällä täytyy olla aivan koko ajan. Eikä se ole kovin terveellistä.”

Dailor toteaa samassa haastattelussa myös aina ihmetelleensä Ulrichin huonoa mainetta ja miksi hän on aina kaikkien pilkan kohteena.

”Minua ärsyttää, kun hänestä puhutaan paskaa. Puolustin häntä jo yläasteaikoina ja teen sen myös tänä päivänä! Muistan joskus yläastevuosina, kun menimme katsomaan Metallicaa ja Queensrÿche oli heidän lämppärinään. Scott Rockenfield oli heidän rumpalinsa, joka on mahtava soittaja. Seuraavana päivänä joku kakara alkoi haukkua Larsia. ’Rockenfield on paljon parempi, Lars imee!’. Minä olin, että haista vittu ja nahistelimme kunnolla. Kerroin tämän tarinan joskus Larsille ja hän oli minusta ylpeä”, Dailor muistelee.

Lisää luettavaa