Miksi rock- ja metallibändit eivät juuri musiikkialan palkintogaaloissa juhli? – Slipknot-kipparilla on asiasta oma näkemyksensä

13.10.2018 14:48

Keskiviikkona järjestetyt American Music Awards -pippalot ovat aiheuttaneet raskaamman rockin maailmassa jonkin verran parran pärinää suosituimman pop- ja rockyhtyeen pystin mentyä hiphop-trio Migosille. Eräs tuohtuneimmista oli radiopersoona Eddie Trunk, joka kutsui päätöstä Twitterissä ”ällöttäväksi, kuvottavaksi ja loukkaavaksi” ja päätti viestinsä tylyyn ”vittu mikä vitsi” -toteamukseen.

Kommentointivalmiudestaan tunnettu Slipknot-/Stone Sour -kippari Corey Taylor päätti osallistua keskusteluun esittämällä oman näkemyksensä syistä, miksi moiseen palkintojenjakoon päädyttiin. ”He tietävät, että sillä voi tienata. Mutta heille se on likaista tienestiä”, Taylor kirjoittaa. ”Heille oikea rock/metal on: neandertalilaista, matalaotsaista, rahvaanomaista. Liikaa asennetta. He eivät voi hallita meitä. He eivät voi käyttää meitä Pepsin myyntiin. Haistakoon paskan koko teollisuudenala. Se on tiensä päässä muutenkin… kuten näissä tapauksissa tapana on.”

Eräs fani vastasi Taylorille toteamalla, että monet popartistit tekevät mitä lystäävät kun taas useat metalliaktit antavat periksi valtaapitävien edessä. Lisäksi samainen hahmo kysyy, että eikös Taylorillekin ole muinoin ojennettu vastaavasta ”raskaamman musiikin syrjinnästä” moitittu Grammy-palkinto.

”Saimme yhden silloin, kun oikeita rock- ja metallibändejä vielä asetettiin ehdolle ja palkittiin”, Taylor vastaa. ”Se tuli kuitenkin vain yksi kahdesta meille myönnetystä kategoriasta. Nyt he ovat puristaneet meidät yhteen kategoriaan. Toisinaan ehdolla olevilla bändeillä tai artisteilla ei ole edes mitään asiaa olla siellä.”

Lisää luettavaa