”Minun ja Bryanin tilanne ei todellakaan ollut miellyttävä” – Bohemian Rhapsody -elokuvan päätähti kommentoi ohjaajan potkuja ja ahdistelysyytöksiä

Rami Malek Freddie Mercurynä.

"Sympatiani ovat niiden puolella, jotka ovat joutuneet kokemaan jotain sellaista, mitä olen kuullut tapahtuneen."

Freddie Mercurysta ja Queen-yhtyeestä kertova Bohemian Rhapsody on osoittautunut jättimenestykseksi, joka on huimien lipputulojen lisäksi noteerattu lukuisilla palkintoehdokkuuksilla muun muassa Oscareissa. Elokuva ja Mercuryn roolin vakuuttavasti vetänyt Rami Malek ovat jo saaneetkin plakkariinsa muun muassa Golden Globen ja Screen Actors Guildin tunnustukset eli hyvin pyyhkii.

Elokuvan suosion yllä leijuu kuitenkin tummia pilviä, kun leffasta viime metreillä potkut saanutta ohjaaja Bryan Singeriä kohtaan on esitetty viime aikoina useita syytöksiä alaikäisten miesten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kohu Singerin ympärillä onkin jo muun muassa tiputtanut elokuvan pois GLAAD-mediapalkintojen ehdokaslistalta.

Rami Malek kommentoi kohua Santa Barbaran elokuvafestivaaleilla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa ja kertoi myös vähäsanaisesti omasta yhteistyöstään ohjaajan kanssa. Malek sanoi, ettei ole halunnut juuri puhua ohjaajasta mitään, jottei siirtäisi huomiota pois Mercurysta ja Queenista, mutta lisää, ettei missään nimessä halua vaientaa uhreja.

”Sympatiani ovat niiden puolella, jotka ovat joutuneet kokemaan jotain sellaista, mitä olen kuullut tapahtuneen. Se on kamalaa, uskomatonta että sellaista voi tapahtua. Tämän on pakko olla heille todella vaikeaa”, Malek toteaa.

Medialähteiden mukaan Singerin huono käytös kuvauksissa johti lopulta miehen erottamiseen. Singer ja Malek eivät tulleet toimeen ja ohjaajan huhuttiin jopa heitelleen päänäyttelijää kuvauksissa joillain esineillä. Kun Singer ei palannut lomapäivien jälkeen takaisin kuvauksiin, tuotantoyhtiö korvasi tämän Dexter Fletcherillä.

”Puhun paljon siitä, miten jokainen ansaitsee tulla kuulluksi ja jokaisella on oikeus puhua siitä, mitä Bryanin kanssa on tapahtunut. Omasta puolestani sanon, että minun ja Bryanin tilanne ei todellakaan ollut miellyttävä. Enempää en voi tässä vaiheessa sanoa.”

”Mutta jos jotain lohtua haluaa etsiä, Bryan Singer sai potkut. Kukaan tuskin osasi odottaa sitä, mutta niin piti tapahtua.”