Mitä mieltä Rob Halford on Spotifyn ja Neil Youngin kädenväännöstä? Judas Priest -laulaja kommentoi kohua

Ray Garbo / Shutterstock / AOP

Neil Youngin ja Spotifyn välisestä kaksinkamppailusta laajemmaksi liikehdinnäksi levinnyt Joe Rogan -keskustelu on hallinnut mediakenttää viime päivinä. Ensin Neil Young ilmoitti vetävänsä tuotantonsa pois suoratoistopalvelusta, ellei Spotify ennemmin poista valikoimistaan Joe Roganin koronahuuhaata levittänyttä podcastia. Spotify valitsi Youngin ja Roganin väliltä viimeksi mainitun, minkä vuoksi useat muutkin artistit ovat ilmoittaneet vetävänsä tuotantonsa pois palvelusta. Viimeisimmäksi loputkin laulajat Crosby, Stills, Nash & Young -nelikosta ilmoittivat vetävänsä sekä soolomateriaalinsa että yhteiset äänitteensä Spotifysta.

Rob Halford kommentoi tätä kuviota tuoreessa haastattelussaan Billboardissa. Halford kertoo, ettei Judas Priest aio liittyä samaan rintamaan Youngin kanssa, mutta hän arvostaa kollegansa siirtoa.

”Kunnioitan sitä, miten Neil Young puolustaa asioita, joihin hän uskoo niin vahvasti. Kaipa me kaikki käsittelemme tätä draamaa kuten parhaaksi katsomme. En arvosta väärän tiedon levittämistä jostain asiasta, kun tieteelliset faktat puhuvat puolestaan”, Halford muotoilee.

”Kaikilla on tästä joku mielipide. Tekikö Young oikein vai väärin? Tiedätkös mitä? Mielipiteelläsi ei ole oikeastaan väliä. Hän teki itsensä kannalta oikein.”

Spotify reagoi nousseeseen kohuun säätämällä tarkemmat säännöt kaikille palvelun sisällöntuottajille – siis sekä podcasteille että muusikoille. Laajasti tulkinnanvaraiset säännöt voivat aiheuttaa tulevaisuudessa monenmoisia merkillisyyksiä, kirjoitettiin Soundin sivuilla aiemmin tällä viikolla kommentissa. Samaan aikaan toverimediamme Rumba yritti kysyä suomalaisilta muusikoilta mielipidettä tästä kaikesta, mutta kovin haluttomia olivat artistit vastaamaan.