Crosby, Stills, Nash & Young yhdistivät voimansa Spotifyta vastaan – superyhtyeen jäsenet haluavat tuotantonsa pois palvelusta

3.2.2022 08:05

Silloin tietää maailmankirjojen olevan todella sekaisin, kun jokin asia saa Crosby, Stills, Nash & Young -nelikon olemaan yhtä mieltä jostain. Viime vuosina on tasaisin väliajoin kuultu uutisia siitä, miten 1960–70-lukujen superkokoonpanon jäsenet vihaavat toisiaan: Graham Nash on todennut ykskantaan, ettei halua olla missään tekemisissä David Crosbyn kanssa, ja Crosby kertoi haastattelussa myös Youngin kantavan hänelle edelleen kaunaa vanhoista riidoista. Crosby puolestaan totesi Youngin olevan ”itsekeskeisin ihminen, jonka tunnen”.

Näistä lähtökohdista kukaan ei odottanut, että kvartetti pystyisi koskaan olemaan yhtä mieltä mistään, mutta mitä vielä: Stephen Stills, David Crosby ja Graham Nash ryhmittyivät Neil Youngin taakse tämän taistossa Spotify-suoratoistopalvelua vastaan. Asiasta kertoo muun muassa Pitchfork.

”Tuemme Neiliä ja olemme hänen kanssaan samaa mieltä siinä, että Spotifyn Joe Roganin podcastissa jaetaan vaarallista disinformaatiota. Vaikka arvostamme vaihtoehtoisia näkökulmia, sillä on kuolettavia seurauksia, jos ihmisiä johdatetaan globaalin pandemian aikana tietoisesti harhaan. Ellei palvelu ryhdy todellisiin toimenpiteisin ja näytä, että he arvostavat ihmisiä enemmän kuin tuloja, emme halua yksin tai yhteisesti levyttämäämme musiikkia sellaiselle alustalle”, yhtye kirjoittaa Pitchforkin mukaan tiedoksiannossaan.

Tämä tarkoittaa, että nelikko haluaa sekä soolotuotantonsa että yhtyeenä esittämänsä kappaleet pois Spotifysta. Graham Nash liittyi Neil Youngin rinnalle tässä asiassa jo aiemmin.

Vanhan koulukunnan lauluntekijät ovat suhtautuneet Spotifyhin kriittisesti aiemminkin. David Crosby esimerkiksi mainitsi suoratoistopalvelujen yleistymisen ja levymyynnin pienenemisen romahduttaneen hänen tulonsa. Sekä Crosby että Young ovat myyneet tuotantonsa oikeuksia ulkopuolisille tahoille.

Lisää luettavaa