Miten David Ellefsonin perhe suhtautui seksikohuun? – Ristiriitaisesti, sanoo ex-Megadeth-basisti

Sami Lommi

Ellefson sanoo saaneensa erityisen paljon tukea kollegoiltaan.

Thrash metal -jätti Megadethista potkut seksikohun vuoksi saanut David Ellefson on viime aikoina ollut paljon julkisuudessa promoamassa uuden The Lucid -yhtyeensä tuoretta debyyttipitkäsoittoa. Haastatteluissa on luonnollisesti käsitelty myös tapausta, jonka johdosta tämä erotettiin perustamastaan bändistä.

Kohussahan oli kyse siitä, että Ellefson ja nuori naispuolinen fani olivat käyneet keskenään seksuaalissävytteistä viestittelyä sekä soitelleet toisilleen videopuheluita, joiden aikana nämä olivat tyydyttäneet itseään. Näitä viestejä ja tallenteita videopuheluista vuosi julkisuuteen ja Ellefsonia syytettiin groomaamisesta eli alaikäisen houkuttelemisesta seksiin. Sekä Ellefson että kyseinen fani kuitenkin tyrmäsivät väitteet, että nainen olisi ollut alaikäinen tapahtumien aikaan ja Ellefson aloittikin asiasta poliisitutkinnan.

Eddie Trunkin juontaman Trunk Nationin haastattelussa Ellefsonilta kysyttiin, miten tämän perhe eli vaimo, jonka kanssa tämä on ollut naimisissa 27 vuotta sekä parin kaksi aikuista tytärtä, ovat suhtautuneet tapaukseen. Basistin mukaan suhtautuminen on ollut ristiriitaista.

”He ovat olleet kannustavia ja ymmärtäväisiä… ja ei niin kannustavia ja ymmärtäväisiä. No, isä soittaa rokkibändissä eikä ihan missä tahansa bändissä vaan Megadethissa. Turha sitä on kieltää: tällä bändillä on historiansa. Enkä tarkoita nyt mustamaalata nyky-Megadethia millään lailla koska vuonna 2021 asiat eivät tietenkään ole kuin vuonna 1986. Mutta sille on syynsä, miksi meistä tehtiin Behind The Music -jakso”, Ellefson sanoo viitaten VH1-kanavan sarjaan, jossa käydään läpi bändien historiaa kaunistelematta ja ongelmia peittelemättä.

”Olen pyrkinyt olemaan hyvin läpinäkyvä ja olimme sitä mielestäni myös bändinä kaikki nämä vuodet. Jos jotain tapahtui yksityiselämässämme tai bändin sisällä, puhuimme niistä melko avoimesti. Olen puhunut esimerkiksi päihderiippuvuuksista ja niistä selviämisistä ja sellaisesta.”

”Kun perhe-elämästä puhutaan… Megadeth perustettiin ensin, perheet vasta sen jälkeen. Nämä elämäntavat on täytynyt sovittaa keskenään. Että ’Okei, isä lähtee nyt rokkijäbäksi sirkukseen ja kaikkeen siihen, mitä se tuo mukanaan’, kuten hyvin mukava elämä mahdollisuuksineen, joita ei muuten saisi. Mutta se ei anna kuitenkaan lupaa käyttäytyä huonosti.”

”Muistan kakarana lukeneeni jostain Ace Frehleyn kommentin, että huumeet ja tytöt ovat tämän työn vaaroja. En silloin tajunnut sitä, mutta myöhemmin olen ymmärtänyt, mitä hän tarkoitti.”

Ellefson sanoo yllättyneensä, miten paljon hän on saanut asiassa tukea kollegoilta ja muilta muusikoilta.

”Lensin nopeasti ja korkealla ja osuin turbulenssiin. Ihmiset kuitenkin muistuttivat minua, että me kaikki olemme ihmisiä ja teemme virheitä. Näissä piireissä jopa hyvinkin paljon”, Ellefson toteaa.

”Monet muusikot, alalla työskentelevät, rokkitähdet – pienimmistä kaikkein isoimpiin – ottivat minuun yhteyttä ja kyselivät, miten voin ja tarvitsenko jotain. Kaikki olivat hyvin tukena, mikä on aika mahtavaa. Kaikki ovat toki sinun puolellasi, kun saat Grammy-palkintoja ja kävelet punaisella matolla, mutta todellinen luonne tulee esiin silloin, kun käymme pohjalla tai näemme jotain todellista inhimillisyyttä. Ilokseni voin sanoa, että sain asiassa tukea.”

”Olen käynyt joitain hyvin synkkiä jaksoja läpi elämässäni niin kuin me kaikki – huumeet ja alkoholi, ne 20 vuotta jotka vietin poissa Megadethista. En aio valehdella, etteikö tämä olisi yksi niistä synkistä tapauksista.”