Näinkin kiinnostavasti voi keikkoja puffata – Jarkko Martikainen piirsi Lutakon, Kerubin ja Nelivitosen kuviksi

45 Special / Oulu. Kuva: Jarkko Martikainen

Jarkko Martikainen on tunnetusti paitsi poikkeuksellisen persoonallinen ja lahjakas muusikko, myös pätevä kaveri piirtämään. Miehen piirroksia on saatu ihastella esimerkiksi YUP:n  Toppatakkeja ja Toledon terästä -pitkäsoiton ja Mierolainen-sooloalbumin kansitaiteissa sekä monessa muussakin yhteydessä.

Nyt mies on keksinyt mainostaa tulevia keikkojaan keikkapaikkakohtaisilla piirroksilla, joista yllä ja alla kolme ensimmäistä. Nämä kuvat liittyvät viikon päästä kuultaviin Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet -keikkohin Oulun 45 Specialissa, Jyväskylän Lutakossa ja Joensuun Kerubissa. Lisää on luvassa Jarkon Facebook-sivuilla keikkojen lähestyessä.

”Tällä menolla minulle käy kuin kenelle tahansa holistille, ja teen kuvan joka ikisestä kiertueen keikasta.”

– Kahdenkymmenenviiden vuoden ajan olen pitänyt kirjaa elämästä kaikkineen, Martikainen taustoittaa ideaansa. – Kirjoituksien oheen olen myös piirrellyt, joitain tuhansia kuvia varmaankin. Joskus tulin keksineeksi tuolle harhailevalle kynänkäytölle nimen: assosiaatiopiirtäminen. (Captain Beefheart keksi maalaamisen lisäksi omia värejään; ainakin happokullan ja vaaleanpunaisen dobermannin, joten huomaatte minun olevan keksijänä verrattain vaatimaton.)

– Äskettäin tulin piirtäneeksi tussityön, joka sopii kuvaamaan kiertueen aloitusiltaa, sitä hienoista epävarmuutta joka voi tarrata itsevarmimmankin soittomiehen tai –naisen hihansuuhun. Ja jo kohta toinen kuva kertoikin Jyväskylän Lutakkoon liittyvää juttua ja kolmas vähäsen Joensuun Kerubista. Tällä menolla minulle käy kuin kenelle tahansa holistille, ja teen kuvan joka ikisestä kiertueen keikasta.

Kerubi / Joensuu. Kuva: Jarkko Martikainen
Kerubi / Joensuu. Kuva: Jarkko Martikainen
Lutakko / Jyväskylä. Kuva: Jarkko Martikainen.
Lutakko / Jyväskylä. Kuva: Jarkko Martikainen.

Kuluvan viikon perjantaina 29.1. ilmestyy kokoonpanon Kierrätyspiste-ep, jolla kuullaan Luotetut miehet -yhtyeen kanssa tallennettuja uusia versioita Martikaisen soolobiiseistä. Mukana on myös Vesa-Matti Loirille tehty Missä kotini on?, jota Martikainen ei ole aiemmin itse levyttänyt. Ep-levystä lisää juttua aiemmassa uutisessamme.

Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet kiertää tähän tapaan:

04.02. Oulu, 45 special
05.02. Jyväskylä, Lutakko
06.02. Joensuu, Kerubi
12.02. Espoo, Sellosali
13.02. Hämeenlinna, Suisto-klubi
20.02. Tampere, Klubi
26.02. Turku, Gong
27.02. Kuopio, Henry’s pub
03.03. Helsinki, Tavastia
04.03. Kouvola, House of rock
05.03. Pori, Monttu