Nick Cave vahvistaa: uusi levy työn alla – Kertoo myös, miten on pärjännyt koronan keskellä

EPA-EFE/Olafur Steinar Gestsson/All Over Press

Cave kertoo yllättyneensä, miten paljon on lopulta kaivannut yleisön edessä esiintymistä.

The Red Hand Files -sivustollaan fanin kirjeeseen vastannut Nick Cave vahvistaa työstävänsä seuraajaa kahden vuoden takaiselle Ghosteen-albumilleen. Cave paljastaa myös tulevan albuminsa nimen – tai ainakin työnimen.

”Kuten edellisessä päivityksessä lupasin, minä todella menin studioon Warrenin (Ellis, The Bad Seeds -yhtyeen multi-instrumentalisti) kanssa työstämään levyä. Sen nimi on Carnage”, Cave vastaa fanilleen.

Nimimerkki Tobias Lontoosta kysyi Cavelta kirjeessään, miten muusikko on oikein pärjännyt koronan keskellä karanteenissa. Cave sanoo, että kaikista muista eristäytyminen on hänelle entisenä heroiiniaddiktina tuttua puuhaa, joten tilanne ei varsinaisesti ole vaatinut häneltä suurta sopeutumista. Yhden yllättävän tunteen hän on kuitenkin huomannut nousseen pintaan.

”Minulle karanteeni tuntuu vain valtion pakottamalta versiolta siitä erakkomaisesta käyttäytymisestä, johon olen jo tottunut. Vaikka onkin ollut vaikeaa katsoa, mitä tuhoa ja ahdistusta pandemia on saanut aikaan läheisissäni ja teissä, jotka kirjoitatte minulle tänne The Red Hand Filesiin, olen pärjännyt ihan hyvin. Mutta olen yllättynyt kuitenkin siitä, miten vaikeaa on ollut, kun en ole päässyt keikoille. Olen tullut siihen tulokseen, että tarvitsen sitä”, Cave toteaa.

”Kaipaan sitä jännitystä, kun astun lavalle, sitä esiintymisen hurmosta, missä kaikki muut huolet häviävät eläimelliseen vuorovaikutukseen yleisöni kanssa. Kaipaan sitä hetkeen täydellisesti uppoutumista, itsensä kadottamista, fyysisyyttä, jaettua rakkautta sekä The Bad Seeds -yhtyettä kaikessa vallattomassa loistossaan. Voi miten kaipaankaan heitä. Vaikka pöytäni ääressä istuminen tuottakin minulle iloa ja mielikuvitus voi olla hyvin stimuloiva, jopa vaarallinen paikka, kaipaan esiintymistä.”