Nightwish rakastaa älypuhelimia, sanoo Tuomas Holopainen, vaikka Noise-videon perusteella ei uskoisi

Tracey Welch / Shutterstock / AOP

Tuomas Holopainen piipahti espanjalaisen Goetiamedia-sivuston videohaastattelussa kertomassa yhtyeen kuulumisia. Juttutuokiossa keskusteltiin muun muassa tulevan Human. :II: Nature. -albumin Noise-avaussinglen musiikkivideosta, jossa nostetaan esille kaikenmoisia some-aikakauden vähemmän mairittelevia ilmiöitä. Haastattelusta kertoo myös Blabbermouth.

Videon aihepiiri ei ole Nightwishin yhteydessä yllättävä – onhan vaikkapa Floor Jansen puhunut haastatteluissa useaan otteeseen siitä, miten hän ei ole keikkojen puhelinkuvaamisen suuri ystävä. Holopainen tasoittelee haastattelussa kuitenkin bändin näkemyksiä painottamalla, ettei yhtye ole mitenkään periaatteesta uutta teknologiaa vastaan.

”Itse näen sen videon ennemmin optimistisena kuin pessimistisenä. Erityisesti sen viimeiset kymmenen sekuntia, kun katsoja näkee kauniin metsän ja maiseman, tarjoavat hyvin toiveikkaan kuvan siitä, että todellinen maailma on yhä tuolla jossain”, Holopainen sanoo.

Yhtyeen kritiikki ei kohdistukaan teknologisiin apuvälineisiin vaan siihen, mitä niillä välineillä loppujen lopuksi tehdään.

”Video ei ole kritiikkiä teknologiaa tai älypuhelimia kohtaan. Mehän rakastamme teknologiaa. Emme olisi koskaan voineet tehdä tätä levyä ilman sitä. Rakastamme älypuhelimiamme, internetiä ja kaikkea sellaista, mutta kritisoimme sitä riippuvuutta, mitä nämä välineet ihmisissä aiheuttavat. Addiktio on avainsana.”

Holopainen lisää pitävänsä kovasti myös sosiaalisen median suomista mahdollisuuksista tiedon jakamisen ja ihmisten välisen kommunikoinnin suhteen.

”Pidän vaikkapa Twitteristä, miten kaikilla maailmassa on yhtäkkiä ääni. Kysymys on vain sitä, mitä sinne kirjoitetaan. Siitä tässä videossa on kysymys.”

Human. :II: Nature. julkaistaan 10. huhtikuuta. Katso Noise-video alapuolelta.