Ohjaaja Peter Jackson haluaisi laajentaa jo ennestään massiivista The Beatles -dokumenttisarjaansa

Ohjaajan mukaan Disney ja Apple eivät ole ajatuksesta kuitenkaan yhtä innostuneita.
23.8.2022 11:08

Ohjaajasuuruus Peter Jackson (Taru sormusten herrasta, Hobitti, King Kong) julkaisi viime vuoden lopulla The Beatles -dokumenttisarjan Get Back, joka on koottu aikoinaan Let It Be -elokuvaa (1970) varten kuvatusta ennen julkaisemattomasta materiaalista, jota on paranneltu ja korjailtu digitaalisesti. Vaikka sarjasta tuli hyvin massiivinen (kokonaisuudessaan kahdeksan tuntia kellottava), sekään ei tunnu riittävän ohjaajalle.

Jackson nimittäin sanoo tuoreessa Kim Mastersin The Business -podcastin haastattelussa haluavansa julkaista sarjasta vielä entisestään pidennetyn version. Suurimmaksi esteeksi ovat kuitenkin muodostuneet Get Back -sarjan tuottaneet Disney ja Apple, jotka ohjaajan mukaan ovat ”haluttomia” tekemään enää pidempää versiota sarjasta.

”He sanovat – ja saattavat olla myös oikeassa – ettei laajennetuille painoksille ole nykyään enää markkinoita. Mutta tiedän, että on ainakin viisi tai kuusi tuntia fantastista materiaalia, jota me emme käyttäneet, enkä halua, että ne laitetaan takaisin arkistoihin pölyttymään taas 50 vuodeksi”, Jackson toteaa.

”Sanotaan siis näin, että keskusteluja käydään, mutta tässä vaiheessa mitään lopullisia päätöksiä ei ole tehty.”

Jackson paljasti aiemmin kesällä Deadlinelle antamassaan haastattelussa, että hän suunnittelee myös toista Beatlesiin liittyvää projektia. Tästä toisesta projektista ohjaaja ei kuitenkaan ole kertonut vielä mitään sen tarkempaa infoa.

https://open.spotify.com/episode/7C9gbHPo3iOLZEVMlCg2sv

Lisää luettavaa