”Olin vitun sekaisin ja sen huomaa” – Alice In Chainsin Jerry Cantrell ei mielellään palaa tietyn soololevynsä pariin

Jerry Cantrell Kuva: Wikimedia Commons / Marcela Fae

Degradation Trip herättää kitaristissa liikaa huonoja muistoja.

Juuri uuden Rainier Fog -albumin julkaisseen Alice In Chainsin kitaristi ja biisintekijä Jerry Cantrell antoi hiljattain Billboardille lausuntoja paitsi uudesta teoksesta, myös soolouraansa liittyen. Miehen sooloalbumeilla on oma kannattajakuntansa ja erityisesti vuonna 2002 ilmestynyt Degradation Trip nauttii kulttisuosiota, joten Cantrellilta tiedusteltiin, mitä muistoja ja ajatuksia levy herättää 16 vuoden jälkeen.

”Rehellisesti sanoen olin vitun sekaisin ja sen huomaa. Raitistuin sen levyn jälkeen ja työstin sitä samalla, kun käsittelin [Alice In Chainsin] päättymistä. Sitten ikävänä sattumana Layne [Staleyn, Alice In Chainsin alkuperäinen laulaja] menehtyi pian sen levyn julkaisun jälkeen. Se ei ollut kovin hyvää aikaa elämässäni ja sen kyllä kuulee siltä levyltä”, Cantrell toteaa.

Cantrellin lisäksi levyllä soittivat siihen aikaan Ozzy Osbournen bändissä yhdessä vaikuttaneet Robert Trujillo ja Mike Bordin. Cantrell paljastaa molempien olevan edelleen valmiita heittämään keikkoja levyn tiimoilta, mutta maestro itse ei sattuneesta syystä ole aivan yhtä innostunut.

”Se tuntuu iskevän monien kuuntelijoiden hermoon, mutta mainitsemieni syiden vuoksi en itse sitä juuri enää kuuntele. Mutta se on silti tärkeä levy minulle ja näen Robertia ja Mikeä aina silloin tällöin ja he ovat aina, että ’Hei, meidän pitäisi heittää Degradation Trip -keikkoja’. Ehkä jonain päivänä.”