”On epäuskottavaa, että hän nyt muistaisi 40 vuotta sitten kirjoittamansa sanat” – Iron Maiden vastaa plagiointisyytöksiin

Ham & High uutisoi Iron Maidenin vastanneen entisen laulajansa Dennis Willcockin syytteisiin, joiden mukaan yhtye varasti tämän sanoitukset useampaankin alkupään Maiden-kappaleeseen. Mies väittää kirjoittaneensa lyriikat kappaleisiin ProwlerCharlotte The HarlotPhantom Of The OperaIron Maiden ja Prodigal Sonjotka julkaistiin Maidenin kahdella ensimmäisellä albumilla.

Vastauksessaan Iron Maiden painottaa basisti Steve Harrisin vastanneen kiistan kohteena olevien kappaleiden lyriikoista. Samalla yhtye tunnustaa, että Charlotte The Harlotin tekijätiedot ovat virheelliset. Kun biisi julkaistiin yhtyeen debyyttilevyllä, se oli merkitty kokonaisuudessaan kitaristi Dave Murrayn nimiin, mutta oikeuteen nyt toimitetuissa papereissa todetaan, että ”Harris kirjoitti kappaleen sanoitukset vuoden 1977 paikkeilla vuonna 1976 yhtyeeseen liittyneen Murrayn säveltämään musiikkiin.”

Yhtye myöntää, että Willcock muutti kolme sanaa Prowlerissa ja kaksi Charlotte The Harlotissamutta ei ole vakuuttunut, että mies itse muistaisi näitä muutoksia.

”Ollessaan Iron Maidenin jäsen, hänet tunnettiin yhtyeen biisien sanoitusten unohtamisesta ja väärien sanojen laulamisesta. Hänen tarvitsi jopa luntata sanoituksia papereista live-esitysten aikana. On epäuskottavaa, että hän nyt muistaisi 40 vuotta sitten väitetysti kirjoittamansa sanat.”

Willcock lauloi Iron Maidenissa vuodet 1976–1978.