Iron Maidenia syytetään jälleen plagioinnista – ”Tämä on täysin naurettavaa”, yhtyeen edustaja vastaa

28.6.2018 11:37

Iron Maiden sai jälleen uutta päänvaivaa, kun yhtyeen muinainen laulaja Dennis Willcock syyttää yhtyettä hänen kirjoittamiensa sanoitusten varastamisesta. Asiasta uutisoi brittilehti The Sun.

Willcock väittää, että hän kirjoitti osan sanoituksista kappaleisiin Iron Maiden, Prodigal Son, Phantom of the Opera, Prowler ja Charlotte the Harlot. Nykyisellään biisit on merkitty Steve Harrisin tekemiksi. Kappaleet julkaistiin Maidenin kahdella ensimmäisellä albumilla Iron Maiden (1980) ja Killers (1981).

Willcock lauloi bändissä vuosina 1976–78, ennen kuin vetäytyi sivuun Paul Di’Annon tieltä ja lopetti musiikkiuransa kokonaan. Willcock väittää, ettei ole tiennyt sanoitustensa käytöstä aikaisemmin, koska ei ole kuunnellut lainkaan entisen bändinsä levyjä.

Ex-laulaja vaatii Maidenilta noin 2,27 miljoonan euron korvauksia. Epäilevämpi voisi kuvitella, että Willcock havittelee loppujen lopuksi pienempää rahasummaa, jonka hän voi saada, mikäli Maiden haluaa välttää pitkän oikeusprosessin ja sopia asian oikeussalin ulkopuolella. Willcockia edustaa entinen rockmanageri Barry McKay, joka oli mukana kuvioissa silloinkin, kun Maidenia syytettiin hiljattain Hallowed Be Thy Namen sanoitusten kopioimisesta. Tuolloin Maiden joutui maksamaan viisinumeroisen korvaussumman.

Maidenin edustaja kommentoi asiaa ytimekkäästi: ”Tämä on pöyristyttävää, täysin naurettavaa”, The Sun kertoo edustajan tokaisseen.

Lisää luettavaa