Opeth-nokkamies sohii melkoista ampiaispesää! – Miehen mukaan Black Sabbathilla ei ole mitään jakoa Deep Purplea vastaan

Opethin Mikael Åkerfeldt on rohkea mies. Kovaksi Deep Purple- faniksi tunnustautuva laulaja-kitaristi heitteli nimittäin melkoisen painavia näkemyksiä klassisten rockbändien paremmuusjärjestyksestä omasta mielestään kaikkien aikojen päräyttävimpiä livealbumeita Music Radarille listatessaan. Miehen mukaan muun muassa Black Sabbath ja Led Zeppelin ovat silkkaa paperia Deep Purplen edessä.

”Kun Deep Purple on huippuiskussa, mikään muu bändi ei vedä sille vertoja”, mies toteaa. ”Et voi asettaa Led Zeppeliniä huippukuntoista Deep Purplea vastaan… he kalpenesivat auttamatta. Erityisesti Black Sabbathilla ei olisi mitään jakoa! Huippuiskuisella bändillä kyse on huippuenergiasta.”

”Mielestäni Ritchie Blackmore oli parhaimmillaan vuosien 1971 ja 1973 välillä”, mies lisää. ”Hän teki senkin jälkeen fantastisia levyjä, joita jotkut pitävät latteina, kuten Burn tai Stormbringer. Hän soitti noille levyillä edelleen loistavasti, mutta ehkä hän oli jo vähän väsynyt.”

Deep Purplen Made in Japanin lisäksi lisäksi miehen valinnoista löytyy Judas Priestin Unleashed In The Eastin, Thin Lizzyn Live And Dangerousin, Iron Maidenin Live After Deathin sekä Morbid Angelin Entangled In Chaosin kaltaisia helmiä, joista sinänsä tuskin keneltäkään löytyy nokan koputtamista.