Pantera-solisti nimesi maailmansa mullistaneet albumit – Metallican ysärilevy nousi esiin erityisen karmeana kokemuksena

3.1.2019 21:21

Entinen Pantera-laulaja Phil Anselmo osallistui hiljattain Metal Hammerin juttusarjaan, jossa tunnetut rockmuusikot nostavat esiin eri tavoin maailmaansa mullistaneita levytyksiä.

Anselmo ilmoitti ensimmäiseksi ostamakseen levyksi Kissin legendaarisen livelevy Aliven, kun taas paras kansitaide löytyy hänen mielestään Mercyful Faten nimikko-ep:ltä.

Levy, jonka Anselmo toivoisi eniten tehneensä itse, onkin sitten Slayerin Hell Awaits. ”Kun Hell Awaits ilmestyi, metalin soundi ja tuotanto kävi läpi monia uudistuksia”, mies selventää. ”Troublen lisäksi ensimmäinen bändi todella rapeilla soundeilla oli Metallica Kill ’Em Allillaan. Se on ihan kiva – onhan kyseessä klassikkolevy – mutta koska olen perso vanhalle vihtahousulle omistetuille oodeille, valitsen Hell Awaitsin sen luovuuden ja sillä osoitetun täydellisen halveksunnan kaikkea kristillisyyteen liityvä kohtaan.”

Anselmo haluaisi itse tulla muistetuksi Panteran vuoden 1992 Vulgar Display Of Powerista. ”Nyt mennään odotetusti: ensimmäinen levy joka pulpahtaa mieleeni on Vulgar Display Of Power. En usko tästä aiheutuvan mitään kiistaa ja uskon ihmisten ymmärtävän sen ilman mitään kummempia selityksiä!”

Kun puhe kääntyy albumeihin, jotka olisi voinut jättää tekemättä, Anselmon valinta osuu Metallican vuonna 1996 yhtyeen fanikuntaa hämmentäneeseen tuotokseen. ”Minun täytyy vastata Metallican Load”, mies toteaa. ”Se on ihan hirveä levy. En vain ymmärrä sitä. Mikäli aiot julkaista tuollaisen levyn, tee se jonkun vitun sivuprojektin puitteissa tai jotain.”

Mikä albumi sitten tiivistää miehen mielestä metalin syvimmän olemuksen? No tietenkin Judas Priestin British Steel: ”Niin vanhentunut kuin se saattaakin olla, kukaan ei voi kieltää tämän levyn olevan 100 prosenttisesti täyttä vitun heavy metalia”, mies hehkuttaa. Pahahan tuohon on mennä mitään vastaankaan väittämään.

Voit käydä tarkistamassa kaikki miehen valinnat ja perustelut niiden takaa täältä.

Lisää luettavaa