Perikunta jälleen napit vastakkain oikeudesta Jimi Hendrixin tavaramerkkiin ja tekijänoikeuksiin – Raastupa kutsuu Leon-veljeä

Legendaarisen kitaristin tekijänoikeuksia hallitseva ja valvova perikunta on haastanut Jimi Hendrixin Leon-veljen oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista ja tavaramerkin väärinkäytöstä. Aiheesta uutisoi Ultimate Classic Rock.

Hendrixin perikunnan omistuksessa olevat Experience Hendrix- ja Authentic Hendrix -yhtiöt ovat julkaisseet tiedotteen, jonka mukaan yhtiöt ovat jättäneet 16. maaliskuuta New Yorkissa sijaitsevalle tuomioistuimelle syytteen Leon Hendrixin ja ja Andrew Pitsicalisin omistamaa Purple Haze Properties -yhtiötä vastaan. Tiedotteessa kerrotaan Purple Haze Propertiesin ”yrittäneen kaapata itselleen Hendrixin tavaramerkkejä ja tekijänoikeuksia omiin tarkoituksiinsa”.

Purple Haze Properties on muun muassa ”kehittänyt, tuottanut, mainostanut ja myynyt kannabista, ruokaa, viiniä ja muita alkoholituotteita, ’lääkkeitä’, elektronisia laitteita ja muita hyödykkeitä” käyttäen edesmenneen kitaristin nimeä tuotteissaan ja niiden mainonnassa.

Leon Hendrix on ollut useasti perikunnan hampaissa vastaavien syytösten ja tempausten johdosta ja hävinnyt jo monia oikeustaisteluja jo vuodesta 2008 lähtien. Viimeisin tapaus on niinkin tuore kuin vuodelta 2016, jolloin Leon myi Jimi-likööriä, jonka etiketissä käytettiin luvatta kitaristin nimikirjoitusta.

Oikeudet Jimi Hendrixin tuotantoon annettiin virallisesti Hendrixin Al-isälle vuonna 1995. Alin kuoltua vuonna 2002 on Jimin adoptiosisko Janie johtanut perikunnan omistamia yhtiöitä.