Pete Townshend ei allekirjoita The Who -yhtyeen niputtamista heavy rockiksi – ”Olemme lähempänä progressiivista rockia kuin Led Zeppelin”

Kitaristin mielestä on harhakäsitys, että The Who on heavy rock -yhtye.
24.9.2019 18:12

The Who -yhtye – tai siis kitaristi Pete Townshendin ja laulaja Roger Daltreyn ydinkaksikko – julkaisee uuden Who-pitkäsoittonsa 22. marraskuuta. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen studioalbumi sitten vuoden 2006 Endless Wire -levyn.

Townshend keskusteli uudesta levystä ja bändistä hiljattain Dallas Newsin haastattelussa ja tältä kysyttiin, mikä on hänen mukaansa suurin harhaluulo, joka liitetään The Who -bändiin tai bändin musiikkiin.

”Että me olemme millään lailla heavy rock -yhtye. Kyllähän sellainenkin meiltä taipuu, mutta me olemme lähempänä progressiivista rockia kuin sanotaanko Led Zeppelin”, Townshend heittää.

”Mutta toisaalta, osa minusta ei kyllä nakkaa paskaakaan, mitä meistä ajatellaan. Ehkä sen vuoksi meistä saa sellaisen old school rockyhtyeen kuvan. Teemme parhaamme, mutta jos mokaamme, olkoon niin.”

Townshend täytti toukokuussa 74 vuotta ja Daltrey saavutti 75 vuoden rajapyykin jo viime maaliskuussa. Kitaristin mukaan ikääntyminen näkyy ja kuuluu myös tulevan levyn kappaleissa.

”Kirjoitin muutamia kappaleita erityisesti siitä, mitä tapahtuu, kun vanhenee. Toisaalta on hassua, miten tein sitä jo silloin kun ensimmäistä kertaa kuvittelin tulleeni vanhaksi eli kun täytin 30!” Townshend naurahtaa.

”Tehdäkseni biisejä, joihin toivoin Dalttreyn saavan yhteyden, minun piti hyväksyä se, että vaikka olemmekin molemmat jo vanhoja miehiä, olemme hyvin erilaisia. Niinpä päädyin kirjoittamaan hieman laajemmista teemoista.”

Lisää luettavaa