Primus- ja Gogol Bordello -nokkamiehet tekivät kannatuslaulun Ukrainalle ja ”teräksiset pallit” omaavalle presidentille

Kappaleella ovat mukana lisäksi Sean Lennon, Stewart Copeland, Sergey Ryabtsev ja Billy Strings.
21.4.2022 10:42

Primus-yhtyeen nokkamies Les Claypool ja Gogol Bordellon keulahahmo Eugene Hütz ovat julkaisseet Ukrainaa tukevan hyväntekeväisyyssinglen Zelensky: The Man With the Iron Balls. Kuten nimestä voi päätellä, se on myös kunnianosoitus Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille.

”Kun venäläisten hyökkäys alkoi, Les ja minä otimme heti yhteyttä toisiimme”, ukrainalaissyntyinen Hütz kommentoi Rolling Stone -lehdelle.

”Halusimme luoda myönteisen kappaleen, joka yhdistää ja tekee kunniaa kaikille Ukrainan puolustajille kuten presidentti Zelenskyille, joka on osoittanut ennennäkemätöntä kestävyyttä ja sankaruutta.”

”Olin illallisella puolalaisten ystävieni kanssa, jotka asuvat 50 kilometriä Ukrainan rajalta sijaitsevassa kaupungissa, kun hyökkäys alkoi. Sanomattakin selvää, että he olivat hyvin huolissaan. Kun olin ottanut parit vodkapaukut solidaarisuudesta, aloin viestitellä ystäväni Eugenen kanssa kuullakseni hänen ajatuksiaan asiasta. Aloimme siinä vodkan siivittämän keskustelun aikana yhdessä ylistää Zelenskyiä, joka oli osoittanut yllättävää ja eeppisen tason rohkeutta. Tulimme siihen tulokseen, että hänellä on teräksiset pallit. Päätimme siinä hetkessä, että asiaa täytyy kunnioittaa jollain ’länsi kohtaa idän’-tyyppisellä teoksella”, kommentoi vuorostaan Claypool.

Claypool ja Hütz kutsuivat avukseen vielä Sean Lennonin, The Policen Stewart Copelandin, Gogol Bordello -viulisti Sergey Ryabtsevin ja Billy Stringsin ja lopputuloksena syntyi kappale, jonka voit kuunnella tuosta alta. Kappaleen tuotto ohjataan Nova Ukraine -hyväntekeväisyysjärjestölle, joka toimittaa humanitääristä apua Ukrainan sodan uhreille.

”Kappaleen ei ole tarkoitus olla tuomitseva vaan yhdistävä ja kiusaajaa vastustava. Se ylistää miestä, joka nousi puolustamaan kansaansa tavalla, jollaista en ole koskaan eläessäni nähnyt. Tämä kaveri otti ohjat käsiinsä tavalla, jota koko maailma ihailee ja tukee. Hänen legendaarinen heittonsa, ’Tarvitsemme ammuksia, emme pakokyytejä’ – edes Patrick Henry ei olisi voinut muotoilla asiaa paremmin!” Claypool sanoo.

Lisää luettavaa