Pulp-nokkamies Jarvis Cocker: Brexit on kuin ”maanlaajuinen mielenterveyskriisi”

Jarvis Cocker.

Popparin mielestä on sääli, miten aihe on saanut kaksi leiriä taistelemaan keskenään niin voimakkaasti.

Ison-Britannian eroaminen Euroopan unionista eli niin sanottu brexit on herättänyt keskustelua luonnollisesti myös brittimuusikoiden keskuudessa. Toiset näkevät asiassa paljon pahaa, toiset puolestaan myös hyviä puolia. Pulp-nokkamies Jarvis Cocker puhui myös aiheesta tuoreessa The Observerin haastattelussa ja hänestä pahinta siinä on se, miten se jakaa ihmiset kahteen leiriin.

”Mielestäni brexit on kuin pitkään jatkunut maanlaajuinen mielenterveyskriisi, joka on usuttanut puolet kansasta toista puolta vastaan. Ennen ymmärrettiin, ettei kaikkien kanssa tarvitse olla samaa mieltä vaan tärkeämpää on tulla muuten toimeen. Mutta nyt kaikki vain huutavat ja kiljuvat toisilleen”, Cocker tuumaa.

”Se on näkynyt myös minun elämässäni, sillä äitini äänesti brexitin puolesta. Pitääkö minun nyt sitten katkaista välit kokonaan vai? Että ’Et ole enää äitini’?”

Cocker lisää pitävänsä todella hassuna, miten moni britti perustelee brexitiä sillä, että brittiläisten oma identiteetti häviää EU:ssa.

”Ranskalaiset eivät ole yhtään vähemmän ranskalaisia EU:n myötä. Saksalaiset eivät ole yhtään vähemmän saksalaisia ja heilläkin on euro käytössään”, viimeiset 20 vuotta käytännössä puoliksi Pariisissa asuva Cocker toteaa.

Cocker julkaisi hiljattain Jarv Is -projektinsa ensimmäisen singlen Must I Evolve?. Voit ottaa kappaleen haltuusi tuosta alapuolelta.