Queen-elokuva kahmi BAFTA-ehdokkuuksia – Bohemian Rhapsody mukana seitsemässä kategoriassa

https://www.youtube.com/watch?v=mP0VHJYFOAU

Lady Gagan A Star Is Born nappasi myös seitsemän ehdokkuutta.

The British Academy of Film and Television Arts on nimennyt ehdokkaat BAFTA-elokuvapalkinnon saajiksi. Queen-yhtyeestä ja legendaarisesta Freddie Mercurysta kertova elämäkertaelokuva Bohemian Rhapsody nappasi plakkariinsa peräti seitsemän ehdokkuutta.

Bohemian Rhapsody on ehdolla vuoden parhaaksi brittiläiseksi elokuvaksi ja Mercurya näytellyt Rami Malek on ehdolla parhaasta miespääosasta. Näiden lisäksi elokuva on ehdokkaana parhaasta kuvauksesta, leikkauksesta, puvustuksesta, maskeerauksesta sekä äänisuunnittelusta.

Popsuuruus Lady Gagan elokuva A Star Is Born haali myös seitsemän ehdokkuutta ollen ehdolla parhaan elokuvan, ohjaajan, mies- ja naispääosan, sovitetun käsikirjoituksen, alkuperäismusiikin sekä äänisuunnittelun kategorioissa. BAFTAn palkintorohmu on kuitenkin pukudraama The Favourite 12 ehdokkuudellaan. Seitsemän ehdokkuutta nappasi lisäksi Roma sekä Neil Armstrong -elämäkertaelokuva First Man.

Bohemian Rhapsody palkittiin viime viikonloppuna parhaan elokuvan sekä miespääosan Golden Globeilla. Saa nähdä, jatkuuko elokuvan voittokulku BAFTA-gaalassa 10. helmikuuta. Mielenkiintoista on myös nähdä, povaako tämä suosio menestystä myös Oscareissa.