Rob Halford paljastaa haaveilleensa melkoisten hevinimien yhteiskonsertista – ”Valitettavasti kaksi neljästä on jo mennyttä”

6.11.2019 20:59

Judas Priest -keulakuva Rob Halford jutusteli Consequence Of Soundille myöntämässään tuoreessa haastattelussa hiljattain ilmestyneestä joululevystään sekä vähän muistakin kuulumisistaan. Eräässä vaiheessa juttutuokiota puhe kääntyi Priest-basisti Ian Hillin hiljattaisiin kommentteihin, joiden mukaan mies näkisi mielellään yhtyeensä jossakin vaiheessa rundaamassa Iron Maidenin kanssa. Tämä brittilegendojen yhteistyö olisi myös metallijumalan mieleen.

”Luulisin molempien bändien olevan siitä kiinnostuneita”, Halford sanoo. ”Tuon kaltaisen jutun tekeminen on kiinni ennen kaikkea ajoituksesta. Olemme kyllä hyviä ystäviä.”

”Kun puhutaan kilpailusta, terveestä kilpailusta, se on kuin Arizona Cardinalsin ja Raidersin tai Phoenix Sunsin ja Golden State Warriorsin välinen tilanne”, mies jatkaa. ”Se on tuonkaltaista kilpailua. Hyvää kilpailua. Se on hauskaa. Kummatkin bändit ovat ihailleet toisiaan kaikki nämä metallivuodet ja se olisi todellinen spektaakkeli – Priest ja Iron Maiden yhdessä.”

Halfordilla oli yhdessä vaiheessa vielä tätäkin suurempia keikkasuunnitelmia. Mies pyöritteli nimittäin mielessään Metallican, Slayerin, Megadethin ja Anthraxin muodostamaa Big Four -tyyppistä keikkarupeamaa Ison-Britannian suurimpien heavy metal -nimien kanssa.

”Unelmani oli aina järjestää Ison-Britannian Big Four, ilman että tämä menee nyt ihan masentavaksi”, mies sanoo. ”Unelmoin aina Black Sabbathin, Motörheadin, Priestin ja Maidenin tekevän Briteissä jotain Big Four -tyylistä.”

Black Sabbathin lopetettua ja Lemmy Kilmisterin kuoltua nämä suunnitelmat jouduttiin kuitenkin kuoppaamaan. ”Valitettavasti kaksi neljästä on jo mennyttä, mutta musiikki elää ikuisesti”, Halford toteaa. ”Se on kuitenkin kaikkein tärkeintä.”

Halfordin Celestial-albumi ilmestyi 18. lokakuuta.

Lisää luettavaa