Rob Zombie muisti viikonloppuna menehtynyttä luottonäyttelijäänsä – ”Kapteeni on poissa, mutta häntä ei koskaan unohdeta”

Sid Haig (vas.) ja Rob Zombie The Devil's Rejects -elokuvan kuvauksissa.

Näyttelijä Sid Haig menehtyi lauantaina 21. syyskuuta. 80-vuotias Haig muistetaan ennen kaikkea rooleistaan eksploitaatioelokuvissa sekä kengännauhabudjetein tehdyistä genre-elokuvista. 60-luvulta asti tv-sarjoissa ja elokuvissa näytellyt Haig oli yksi muusikko-ohjaaja Rob Zombien luottokasvoista ja esitti ikonista Captain Spaulding -nimistä hahmoa Zombien elokuvissa House Of 1000 Corpses (2003), The Devil’s Rejects (2005) sekä Three From Hell, joka sai vasta hiljattain ensi-iltansa Amerikassa.

Zombie julkaisi Facebook-sivuillaan pitkän muistokirjoituksen hyvälle ystävälleen ja luottonäyttelijälleen. Zombie kirjoittaa Haigin kertoneen hänelle huonosta terveydentilastaan ja arvelleen Three From Hellin jäävän hänen viimeiseksi valkokangasesiintymisekseen.

”Tiesin, että Sidille oli erityisen tärkeää, että Captain Spaulding nähdään vielä kerran. Hänen esiintymisensä jäi lyhyeksi ja hän oli kuvauspäivänä huonossa kunnossa, mutta antoi kaikkensa ja teki kohtauksistaan ikimuistettavat”, Zombie kirjoittaa.

”Fanitin häntä jo lapsena, kun hän oli Jason Of Star Command -sarjassa ja fanitin häntä koko sen 20 vuoden ajan, kun teimme töitä yhdessä. Muistan yhä ensimmäisen tapaamisemme. Se tapahtui Edith Headin puvustamolla Universalilla ja Sid tuli pukuhuoneesta yllään pari numeroa liian pieni pellepuku. Tervehdimme toisiamme ja aloimme nauraa sille, miten koomiselta hän siinä näytti. Lopulta löysimme hänelle hieman sopivamman asun.”

”Kun teimme House 1000 Corpsesia, kumpikaan meistä ei tiennyt, että hän on luomassa hahmoa, joka jatkaa elämistä ja kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Sid sanoi minulle monesti, miten kiitollinen hän oli hahmosta ja miten se muutti hänen elämänsä. Hän oli jo täysin luopumassa näyttelijän urastaan ja löysi yhtäkkiä kokonaan uuden yleisön 60-vuotiaana. Tiesin, että hän oli siitä todella innoissaan ja ällikällä lyöty. Nyt Kapteeni on poissa, mutta häntä ei koskaan unohdeta.”

Last night I received a phone call I was dreading from Bill Moseley. He told me that our friend Sid Haig had died. It…

Julkaissut Rob Zombie Maanantaina 23. syyskuuta 2019