Slipknot-keulakuva moittii suoratoistopalveluiden artisteille maksamia korvauksia – ”He heittelevät ihmisille pelkkiä muruja”

Slipknotin ja Stone Sourin keulilta tuttu Corey Taylor ei ole lainkaan tyytyväinen Spotifyn kaltaisten suoratoistopalveluiden artisteille maksamiin korvauksiin.

Aiemminkin aiheesta avautunut laulaja kommentoi asiaa tällä kertaa radiokanava SiriusXM:n Trunk Nation -ohjelman haastattelussa.

”Ihmiset ovat käsittäneet väärin. En vastusta striimausta. En ole se persläpi”, Taylor sanoo. ”En välitä siitä, kuinka ihmiset hankkivat musiikkinsa. Huoleni on siinä, että tuet alustaa, joka vie artisteilta elannon — ellet saa miljoonia ja miljoonia kuuntelukertoja. He heittelevät ihmisille pelkkiä muruja. Olen tarpeeksi onnekas pystyessäni… Voin painua tien päälle ja ansaita elantoni. Myymme fanituotteita ja voin ansaita sillä tavoin. Mutta entä bändit, jotka eivät pysty siihen? Kuinka heidän on tarkoitus pärjätä?”

”En välitä jos striimaat musiikkia”, mies jatkaa. ”Fanit eivät ole ongelmani. Ongelmani on suoratoistopalvelut itsessään — artistit eivät saa kompensaatiota työstä, jonka eteen he ovat raataneet perse ruvella, äänittäneet ja luoneet, ja sitten päätyneet levy-yhtiön, jolle maksetaan striimeistä ennen artistia, varaan. Se on ihan hullua, sillä artistien pitää maksaa levy-yhtiöille takaisin materiaalinsa levyttämisestä. Nykyään artisteilla on todella monia asioita vastassaan. Se on ongelmani. Tuntuu kuin yrittäisimme juosta maratonia juoksuhiekassa. Fanit ovat ymmärtäneet väärin. En välitä kuinka hankit musiikkisi — välitämme siitä, että ihmiset eivät saa korvausta työstään. Se on koko tämän jutun pointti.”

”Edelleen, olen huolissani ihmisistä jotka eivät ole asemassani”, Taylor lisää. ”Olen huolissani siitä, että uudet bändit eivät pysty ansaitsemaan elantoaan. He eivät voi ottaa vapaata kiertämisestä ja viettää aikaa perheidensä kanssa, sillä heille saattaa olla tulossa rojalteja. Nykymeno on ihan hullua. Olen nähnyt bändien, jotka ovat tehneet tätä duunia jo pitkään, heittävän hanskat naulaan, koska he eivät tienaa enää mitään. Se on surullista. Painat peräsuoli pitkällä 15 vuotta ja joudut lopettamaan tämän takia? Se ei ole oikein.”

Kuuntele miehen haastattelu alta.