”Soitimme aivan liian lujaa”, sanoo Roger Daltrey The Who -yhtyeen varhaisvuosista – Laulajaa myös harmittaa kaikki bändin hajottamat soittimet

Larry Marano / Shutterstock / All Over Press

Daltrey sanoo sydämensä särkyneen, kun Pete Townshend hajotti kitaran lavalla ensimmäisen kerran.

The Who -yhtyeen nokkamies Roger Daltrey sanoo tuoreessa Independent-lehden haastattelussa yhtyeen olleen uransa alkuaikoina lavalla aivan liian äänekäs ja joutuvansa nyt kärsimään seurauksista.

”[Kuuloni on] kammottavan surkea. Ilman näitä kaikki puhe on minulle pelkkää muminaa”, Daltrey sanoo kuulolaitteitaan osoittaen.

”Se on rangaistus siitä, mitä olemme elämässämme tehneet. Soitimme aivan liian lujaa.”

Valtava äänenpaine ei ole ainoa asia, joka laulajaa on vanhemmalla iällä suuresti harmittanut. Villeistä keikoistaan tunnettu yhtye muun muassa tapasi hajottaa soittimiaan keikkojen päätteeksi, mutta Daltrey ei pitänyt tästä tavasta.

”Kun [kitaristi Pete Townshend] rikkoi kitaran ensimmäistä kertaa, se itse asiassa mursi sydämeni. Mitä olisinkaan antanut saadakseni sen kitaran kun olin kolme vuotta nuorempi kuin mitä me silloin olimme… Meidät tunnettiin enemmän kitaroiden hajottamisesta kuin mistään muusta. Siitä tuli taakka ja se tuli myös todella kalliiksi”, Daltrey tuumaa ja sanoo yhtyeen olleen jatkuvasti veloissa kalliiden soittimien hajottamisen vuoksi.

The Who kiertää parhaillaan Pohjois-Amerikkaa.