”Tämä oli ensimmäinen kerta” – Dream Theaterin John Petrucci kommentoi Oulun-keikan peruuntumista

7.2.2023 17:11

Amerikkalainen progemetallisuuruus Dream Theater joutui viime viikolla perumaan Oulun-keikkansa odottamattomista turvallisuussyistä. Soundi tavoitti Dream Theater -kitaristi John Petruccin, ja mies kertoi aiheesta yhtyeen näkökulmasta.

– Meille ei ole koskaan aikaisemmin käynyt näin… Olemme joskus olleet sellaisessa tilanteessa, että esimerkiksi lavarakenteita on jouduttu korjaamaan ja fiksaamaan niin sanotusti viime hetkellä, mutta näitäkään keikkoja ei ole ikinä jouduttu perumaan kokonaan. Nyt sain sellaisen käsityksen, että lavarakenteet tai jotkut niihin liittyvät asiat eivät olleet turvallisuusmääräysten mukaiset, eikä ongelmia ollut mahdollista korjata aikataulun puitteissa, sanoo kitaristi.

– Mitään ei siis lopulta ollut tehtävissä, sillä turvallisuudesta ei yksinkertaisesti voi tinkiä. Yhtyeen, teknikoiden ja fanien hyvinvointi on aina tärkeintä, eikä näiden asioiden kanssa voi ottaa pienintäkään riskiä.

– Lienee kuitenkin sanomattakin selvää, että olen erittäin, erittäin pahoillani paikalle tulleiden fanien puolesta. Tapasin esimerkiksi lentokentällä erään Dream Theater -diggarin, joka kertoi tulleensa pitkän matkan takaa Ouluun pelkästään keikan takia, ja sitten kävi näin. Erittäin epäonninen tapaus!

Lisää luettavaa