Testament-kitaristi ei edes tiennyt joutuneensa varkauden kohteeksi – soitinkaupan myyjä tunnisti ja palautti ryövätyn omaisuuden

1.1.2017 15:37

Kitaristilegenda Alex Skolnickin kelpaa hymyillä, sillä Testament-kepittäjä sai vastikään takaisin häneltä – vieläpä täysin maestron tietämättä – varastetut harvinaislaatuiset kitarat. New York Times kertoo paikallisen Sam Ash -soitinliikkeen ostaneen mieheltä, joka kertoi perineensä instrumentit Floridaan muuttaneelta isältään, muutaman viikon aikana kitaroita useamman tuhannen dollarin arvosta. Tässähän ei sinänsä ole mitään kummallista, mutta kun harlemista kotoisin olevaksi John Oldsiksi myöhemmin tunnistettu mies kiikutti sitten liikkeeseen Heritage -merkkisen sähkökitaran, myyjänä toiminut Jeremy Kolmin epäili touhussa olevan jotain mätää.

Valpas Kolmin tunnisti nimittäin kitaran varta vasten Skolnickille suunnitelluksi soittopeliksi ja sarjanumerosta vieläpä ei yleiseen myyntiin tarkoitetuksi protoyypiksi, jonka mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulisi myös kuulua Skolnickin omistukseen. Liike lähettikin pikavauhtia sähköpostia Testament-kitaristille, joka oli tuolloin Berliinissä kiertueella. Juuri ennen kuin mies ehti palata takaisin New Yorkiin tarkistamaan, uupuiko hänen neljänkymmenen kitaran arsenaalistaan luuttuja, Olds palasi Sam Ashiin jälleen uuden harvinaisuuden, joka oli tällä kertaa ESP:n valmistama Skolnick-nimikkomalli, kanssa.

Liike päätti kutsua poliisit paikalle, mutta koska rikosilmoitusta ei oltu tehty, Oldsia ei voitu muuta kuin jututtaa soittimien alkuperästä. Liikkeestä pyydettiin kuitenkin miestä palaamaan asiaan, sillä verukkeella, että ESP-kitaran arvon selvittämisessä menisi noin päivän verran aikaa. Tällä välin Skolnick ehti tutkia kitaravarastonsa ja todeta, että varkaus oli todellakin tapahtunut ja ennen kaikkea tehdä puuttuvista soittopeleistä myöskin rikosilmoituksen. Uskomatonta kyllä, Olds palasi kuin palasikin seuraavana päivänä Sam Ashiin, poliisit kutsuttiin jälleen paikalle ja tällä kertaa rosmo saatiin laitettua rautoihin. Kitarat palautettiin oikealle omistajalleen, joka kertookin säilyttävänsä harvinaisemmat yksilöt tästedes kotinsa turvassa erillisen varaston sijaan.

Lisää luettavaa