Testament-laulaja myöntää huolestuneensa, kun Megadeth lainasi heidän basistiaan uudelle levylleen

Chuck Billy on kuitenkin varma, ettei Steve DiGiorgio olisi kestänyt kovinkaan kauaa Megadethin riveissä.
21.9.2022 17:15

Thrash metal -suuruus Megadeth julkaisi hiljattain uuden pitkäsoittonsa The Sick, The Dying… And The Dead. Levyn bassoraidat soittaa Testament-yhtyeessä vaikuttava Steve DiGiorgio (nostokuvassa), jonka Megadeth-johtaja Dave Mustaine hälytti apuun annettuaan potkut seksikohun keskelle joutuneelle David Ellefsonille.

Testament-laulaja Chuck Billyltä kysyttiin tuoreessa Trunk Nationin haastattelussa, oliko tämä huolissaan siitä, että DiGiorgio olisi napattu Megadethiin pidempiaikaisempaan pestiin. Billy myöntää, että pieni pelko kävi mielessä.

”Olemme aina huolissamme… Bändimme kokoonpano on muuttunut niin useasti, ettei se olisi enää edes hätkähdyttänyt meitä”, Billy toteaa.

”Mutta Steve on tärkeä osa bändiä ja oli ehdottoman hienoa, kun hän tuli takaisin (vuosina 1998–2005 Testamentissa soittanut basisti palasi riveihin vuonna 2014, toim.huom.). Olemme kokeneet niin paljon yhdessä. Olen melko varma, että he yrittivät maanitella häntä [Megadethiin]. Olen iloinen, että hän päätti pysyä meidän kanssamme.”

”Hänen ajatuksenaan oli varmasti aina soittaa vain levyllä, koska sitä Steve tekee – hän soittaa monien ihmisten levyillä. Ja siten mekin siihen aluksi suhtauduimme. Ajattelin, että sitä hän tekee. ’Anna mennä, Steve. Kunhan et jätä meitä’, haha! Olen aika varma, että häntä pyydettiin liittymään, mutta hän päätti pysyä veljiensä kelkassa.”

Chuck Billy arvelee, ettei DiGiorgion pidempiaikaisesta Megadeth-pestistä olisi muutenkaan tullut mitään, mikäli tämä olisikin hypännyt Mustainen remmiin.

”Tunnen Steven hyvin ja tunnen myös Daven hyvin. Olen varma, että ne kaksi maailmaa eivät olisi sopineet keskenään”, laulaja nauraa.

Chuck Billyn huoli oli sikäli turha, että Dave Mustaine kertoi taannoin Full Metal Jackien haastattelussa, ettei hän ollut aikeissa ”varastaa” DiGiorgiota omaan bändiinsä.

”Halusimme hoitaa homman oikein. Vakituisen korvaajan etsiminen siinä kohtaa ei ollut oikein, koska kaikki faktat olivat hämärän peitossa emmekä todellakaan halunneet pölliä ketään. Testamentin tyypito ovat ystäviäni”, Mustaine vakuutti.

”Vaikka Steve onkin mahtava, muistan yhä miltä tuntui, kun [Metallica] meni ja nappasi Cliff Burtonin Trauma-yhtyeestä. Vaikka Trauma ei ollutkaan kovin hyvä, niiden tyyppien elämä muuttui sen myötä. Halusin varmistaa, etten varasta ketään keneltäkään kun palkkaan jonkun.”

 

Lisää luettavaa