Testament-solisti muistelee, kuinka Dave Mustaine yritti sabotoida bändin areenakeikkoja – Judas Priest -keulakuva riensi hätiin

Testament-solisti Chuck Billy vieraili äskettäin Machine Head -kippari Robb Flynnin luotsaaman No Fuckin’ Regrets With Robb Flynn -podcastin haastattelussa.

Muun jutustelun ohessa Billy muisteli yhtyeen ensimmäistä areenaluokan Yhdysvaltain-kiertuetta Judas Priestin lämppärinä vuonna 1990. Siinä missä Priestistä miehellä ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa, Megadeth-luotsi Dave Mustainen edesottamuksista löytyy kritisoitavaa.

”Päätimme panostaa tuotantoarvoihin Priest-rundilla”, Billy kertoo. ”Ostimme ison ja näyttävän Voelker Rack -rumpusetin. Hankimme kaksi uutta taustakangasta, täyden backlinen — koko hoidon. Show näytti hienolta. Menimme sitten ensimmäiselle keikalle kun Dave Mustaine näkee kamamme ja sanoo, ettemme voi käyttää niitä. Meillä oli siis pieni probleema heti kiertueen ensimmäisellä viikolla.”

”Minua otti päähän, sillä olimme käyttäneet jo paljon rahaa, noihin aikoihin taustakankaat maalattiin käsin — ne maksoivat 15, 20 tuhatta, ei siis mitään halpaa lystiä. Ajattelimme, että ’Me tulemme jytinällä. Priest-kiertue areenoilla, hei. Täältä sitä tullaan.’ Mutta Dave käytti valtaansa ja sanoi, ettemme voisi hyödyntää uusia kamojamme. Soitimme sitten ensimmäisen viikon häntä koipiemme välissä. Kaikki bändissä sanoivat, että ’Chuck, sinä tunnut olevan hyvää pataa Robin [Halford] kanssa. Kerro hänelle. Hän sanoi aina, että ’Jos tarvitsette jotain, niin kysykää pois.’ Mene hänen luokseen.'”

”Olin saanut tarpeekseni”, Billy jatkaa. ”Sanoin: ’Tiedättekö mitä? Minähän menen.’ Kävin tuumasta toimeen, kiertueen kolmantena tai neljäntenä päivänä. Menin Priestin pukuhuoneeseen. Sanoin: ’Hei Rob, olisiko sinulla hetki aikaa? Minulla olisi asiaa. En tiedä kenelle minun pitäisi puhua, joten tulin sinun luoksesi. Jos kyseessä on teidän päätöksenne, niin se on ihan okei, mutta halusin vain varmistaa asian. Ostimme kaikkia näitä uusia kamoja, jotta saisimme hienon show’n pystyyn, mutta Megadethin hemmo sanoo, että emme voi käyttää niitä, koska te olette kuulemma kieltäneet.”

”Hän oli että ’Mitä? Kuka sanoi niin?'”, Billy muistelee. ”Sitten hän meni kiertuemanagerinsa luokse ja pyysi tämän mukaansa. Hän kysyi: ’Tiedätkö sinä tästä jotain? He eivät anna Testamentin käyttää kamojaan?’ Kiertuemanageri ei tiennyt. Sitten Rob sanoi, että ’Varmista, että he saavat kamansa tänä iltana lavalle.’ Niinpä vedimme show’n kaikilla paukuilla. Ja kuka tulikaan lavan sivulle seuraamaan keikkaa? Herra Mustaine. Herra Mustaine seisoi vittuuntuneena — hän todellakin näytti siltä. Me vain katsoimme häntä tyyliin: ’Kyllä vain, Dave. Meillä on homma hallussa ja vedämme täysillä.’ Kiertue alkoi siis tuollaisissa merkeissä.”

”Se oli ensimmäinen askeleemme areenoille. Ajattelimme: ’Voi veljet. Ehkäpä me nyt lyömme läpi. Nyt sitä mennään.’ Kun rattaisiimme yritettiin heitttää kapuloita ensimmäistä kertaa, emme todellakaan antaneet sen lannistaa meitä”, Billy lisää.

Mies kertoo Judas Priestin kanssa kiertämisen olleen kaikkiaan hieno kokemus. ”He tulivat joka päivä käymään pukuhuoneessa kyselemässä, että ’Miten teillä menee? Onko kaikki hyvin? Tarvitsetteko jotain?'”, Billy sanoo. ”Olimme liian ujoja pyytämään mitään. He olivat sitä miltä näyttivätkin. He ottivat härkää sarvista ja saivat asioita tapahtumaan, ja meillä oli täysiverinen show koko loppukiertueen ajan — ja kunnon äänentoisto myös.”

Testamentin viimeisin albumi Titans of Creation ilmestyi huhtikuussa.