The Metersin ja The Neville Brothersin Art Neville, 81, on kuollut – Veli julkaisi pitkän ja koskettavan muistokirjoituksen

Art Neville

Art oli Nevillen veljeskatraan vanhin.

Laulaja ja kosketinsoittaja Art Neville menehtyi maanantaina 22. heinäkuuta. Laulajan perhepiiri on vahvistanut suru-uutisen ja asiasta uutisoi muun muassa Pitchfork. Viime vuonna sairauden vuoksi musiikkiuraltaan eläkkeelle jäänyt Neville oli kuollessaan 81-vuotias.

New Orleansissa 17. joulukuuta 1937 syntynyt Art Neville oli vanhin The Neville Brothers -yhtyeen muodostaneesta veljeskatraasta. Funk-/soulyhtyeeseen kuuluivat lisäksi vuosi sitten menehtynyt saksofonisti Charles, laulaja Aaron sekä perkussionisti Cyril. Lisäksi Art Neville vaikutti perustamassaan The Meters -yhtyeessä, joka toimi innoittajana muun muassa Paul McCartneylle ja The Rolling Stonesille ja jonka Rejuvenation-albumi (1974) sijoittui Rolling Stone -lehden 500 kaikkien aikojen parasta levyä -listalla sijalle 138.

Aaron Neville, joka soitti Artin kanssa niin Neville Brothersissa kuin Metersissä, julkaisi Facebookissa pitkän ja koskettavan muistokirjoituksen isoveljelleen, jota Aaron kutsuu Neville-heimon patriarkaksi, isoksi päälliköksi ja ensimmäiseksi inspiraatiokseen.

”Niin moni neworleanslainen muusikko ja laulaja on nyt osa taivaan suurta orkesteria ja tiedän, että he ottavat hänet avosylin vastaan ja hän saa ottaa ansaitun paikkansa suuruuksien joukossa. Artie ”Poppa Funk” Neville, kaikki, jotka tunsivat sinut, rakastivat sinua syvästi”, Aaron kirjoittaa.

My big brother Artie / AKA Poppa Funk was the patriarch of the Neville tribe, big chief, a legend from way way back, my…

Julkaissut Aaron Neville Maanantaina 22. heinäkuuta 2019